Met deze droombaan drink jij gratis bier

Eigenlijk is het gewoon helemaal kut, dat studeren. Elke dag in ‘n muf lokaal zitten. Starend naar een of andere gare Powerpoint, die opgelezen wordt door een monotoon en stoffig figuur. Notulen maken tijdens vergaderingen, met als resultaat een kromme poliohand. Deadlines waar niemand zich aan houdt, projectgroepen gevuld met mensen die je niet uit kan staan. Tentamens waar je áltijd te laat voor begint te leren, studiepunten die je maar niet bij elkaar geschraapt krijgt: we get it. Buiten de studentenverenigingballetjes die elkaar ‘pikkebaars’ noemen, de mensen die elke avond tot 4u losgaan op André Hazes in een of andere smerige kroeg en de irritante figuren die daadwerkelijk in discussie gaan met leraren waardoor de les nóg tien minuten langer duurt, vindt niemand het écht leuk om te studeren.

Maar, no worries, wij hebben voor jou het antwoord. Laat die pen maar vallen, gooi je boeken uit het raam en kijk nooit meer om naar die samenvattingen. Want wij hebben voor jou dé droombaan. En guess what? Je hebt er geen studie voor nodig! Amsterdam is namelijk op zoek naar nieuwe stratenvegers, en is bereid om daar op een unieke manier voor te betalen.

Droombaan biedt gratis bier en shag

Slechts een klein gedeelte van de studenten eindigt uiteindelijk in z’n vakgebied. Behoorlijk fucked up, zeggen wij. Heb je een studieschuld waar je tante Cor zich van zou verslikken in haar koffie, sta je uiteindelijk alsnog tot je veertigste Starbucks koffie uit te delen aan blonde tienermeisjes. Wil je niet. Wij hebben iets veel beters voor je. Is jouw definitie van een goede tijd: een goedkoop biertje in de hand en een vers gedraaide shagsigaret achter je vettige oor? Zoek dan niet verder.

Amsterdam, de stad waar dromen uitkomen. Dat blijkt maar weer. Want wat kun je jezelf nu meer wensen dan elke dag vijf biertjes, een tientje en een pakje Lidl shag? Prima inkomen zou je denken. Ja toch? Niet dan. Wij tekenen ervoor! Wat je ervoor moet doen? Beetje chillen, beetje vegen. Gewoon in hartje Amsterdam. Uitzicht op de Dam, of op een aantal knappe halfnaakte vrouwtjes achter het raam. Geen tentamens meer, geen presentaties of groepsprojecten. Geen saaie kantoorbaan of lange uren. Gewoon lekker in een prime omgeving je ding doen met je gezellige, altijd schorre, bijstandscollega’s. Bonus: als straatwerker ben je ten alle tijden geoorloofd je bilnaad in iedereens gezicht te duwen wanneer je bukt. Investeren in ondergoed is niet meer nodig. Daarnaast krijg je een kekke oranje outfit: lekker nationalistisch, lekker casual, lekker sexyCombineer dit met een paar goede werkschoenen en je Insta slaat op hol. Kylie Jenner who? Jij bent de nieuwe piek van deze maatschappij.

We horen je denken: “Kan het nog beter?  Jazeker, dat kan! Voor deze functie zijn er namelijk geen functie eisen of sollicitatiegesprekken. Geen bazen of te laat uitbetaalde lonen. Sterker nog: je slecht vormgegeven CV kun je de deur uit doen. De enige eis? Je moet wél een alcoholist zijn. Maar laten we eerlijk zijn, volgens de verslavingstest van de GGD zijn we dat bijna allemaal wel.

Foto: Fancycrave
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *