Zo kom je aan je portie aanjagers op een buitenlands festival

We kennen het allemaal wel: er staat een festivalletje in de planning. Een paar dagen van te voren begin je die ene vriend te appen die de meeste dealers in z’n telefoon heeft staan. Of een paar dagen van te voren begin je heel veel appjes binnen te krijgen. In dat geval ben jij die vriend. Of die dealer.

Maar hoe zit dit als het festivalletje niet in het tolerante Nederland plaatsvindt? Overweeg je nou serieus om een zak pillen, vier joints en een capsule G in je aars te gaan stoppen? Dit moet makkelijker kunnen. Dus we helpen een handje. Maar niet voordat je dit gelezen hebt:

[alert type=white]Disclaimer: Don’t do drugs kids. Als je er elk weekend wat in gooit, je ‘de barman’ wordt genoemd omdat je altijd de meest bijzondere ‘cocktails‘ maakt, je op donderdag nog steeds last hebt van zweetaanvallen, je je werk regelmatig skipt en je er jezelf ooit op hebt betrapt een kwartje uit de stront te hebben gevist in een Dixi, raadpleeg dan deze website en lees niet verder. Anders wel.[/alert]

Zo vind je drugs op een buitenlands festival

De beste opties. Op volgorde.

Optie 1: zoek de Nederlander

We zijn een klein kutlandje, maar toch blijkt dat waar je ook naar toe gaat: er zijn áltijd Nederlanders. Pap er mee aan, check of hij/zij betrouwbaar is en sla je slag. Veel Nederlanders etaleren hun product zelf. Vorig jaar kwam er op een buitenlands festival waar we waren een dealer op ons af die niet kon stoppen met ons te knuffelen. Nou dan weet je dat het goed zit. Natuurlijk hebben we niks gepakt…

Optie 2: het proefkonijn

Iedere vriendengroep heeft wel een guy of chick die geen festival aankan zonder te gebruiken. Deze persoon zal al vaker met PMMA gevulde troep in z’n bek hebben gehad, dus hij/zij is wellicht op de hoogte van alle kenmerken. Het enige wat je hoeft te doen is geduld hebben, wachten tot die sheriff van een proefkonijn heeft toegeslagen, nog even wat geduld hebben, kijken of hij/zij niet gaat schuimbekken en zelf voor de volle spaarkaart gaan.

Of ben jij misschien het proefkonijn? Zie optie 5.

Optie 3: The Messenger

Tegen niemand zeggen, maar je kan steady een goedgevuld pretpakketje opsturen naar het buitenland. Het ergste dat er kan gebeuren is dat het onderschept wordt, maar meestal is dit niet eens het geval. Zorg gewoon dat er een gebruikshoeveelheid in zit en niet waarvan verwacht wordt dat je een dealer bent. Ook al is dit voor jou een ‘gebruikshoeveelheid’.

Stuur het naar een postkantoor, hotel, vriend of familie. Bedenk wel dat dit soms een week kan duren!

Credits: Maarten van den Heuvel

Optie 4: zelf meenemen

Is het festival op rij-afstand, dan zou ervoor kunnen kiezen om het zelf mee naar binnen te smokkelen, zoals je dat in Nederland waarschijnlijk ook gewend bent. Check altijd eerst even wat de wet- en regelgeving is van het desbetreffende land. Vervolgens kijk je ook even hoe dik er gecontroleerd wordt op het festival. Vraag het aan vrienden die er geweest zijn, check interwebs en bedenk je wat voor festival het is. Als er alleen maar Ben Klocks’ en Richie Hawtin’s op de line-up staan, die om 9u ‘s ochtends nog geprogrammeerd staan. Dan zou het hypocriet zijn als de organisatie dacht dat de bezoekers dit allemaal op een paar biertjes, een pakje kauwgom en slappe hamburger kunnen.

In veel landen van de EU is er een vrij verkeer van goederen, dus kleine kans op controles, maar áls je gepakt wordt… Dat is niet voor de poes. Zelfs als je bij de McDonalds gaat solliciteren worden ze niet warm van een strafblad waar ‘drugssmokkelaar’ op staat.

Optie 5: zelf het proefkonijn

Damn. Als je al hier bent is het verstandig om disclaimer nog eens te lezen, cabron. Maar goed, jij bent dus de lefgozer. Kijk goed om je heen, want op sommige festivals stikt het van de undercover agenten. Maar als je je potentiële dealer gevonden hebt en je stash in de pocket is, beloof jezelf één ding: begin met een beetje. En pas als je zeker weet dat het geen troep is, pak je meer en geef je het aan je hongerige maatjes.

Natuurlijk, je weet pas dat de mayo écht over de mik is als je ‘m op je frikandel gedaan hebt en gegeten hebt. Maar beter een droge frikandel, dan een nacht aan de racekak. – Mellowed, 2018.

Als je deze ‘ketafoor’ niet begrijpt, breek je snuifbuisje door midden en ga terug naar school.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *