Zolang blijven drugsrestanten in je lichaam

drugsrestanten

De hoeveelheid drugsgebruik is de afgelopen jaren flink gestegen. Het lijkt erop dat we nergens meer heen kunnen zonder stimulerende middelen. Festival, halfje. Bar mitswa, likje. Communie, snuifje. Naast de stijging van het gebruik van onder MDMA is er in de afgelopen jaren ook steeds meer ophef gekomen over het gebruik ervan in de massa media.

Drugsgebruik

Of het gebruik van drugs nu wel of niet verstandig is laten we even in het midden. Wél vinden we het natuurlijk dat je verstandig moet handelen en goed geïnformeerd moet zijn wanneer je besluit om je aan deze middelen te wagen. Dat betekent dat je ook moet weten hoe lang verschillende soorten drugs in je lichaam blijven zitten. Nu zal dit niet voor iedereen hetzelfde zijn aangezien ieder persoon een andere stofwisseling heeft, maar er zijn wel bepaalde richtlijnen als het gaat om de tijd dat drugsrestanten in je lichaam blijven zitten. Onderstaand tabel laat zien dat drugs langer in het haar blijven zitten dan dat het in je bloed blijft zitten. Ook voor urine geld weer een andere verwerkingstijd dan voor haar en bloed. Dus let’s get to it.

Drugsrestanten in het lichaam na gebruik

 

[lgc_column grid=”25″ tablet_grid=”25″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

 

Cannabis
Cocaine
LSD
MDMA
Amfetamines

[/lgc_column] [lgc_column grid=”25″ tablet_grid=”25″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Bloed

14 dagen
2 dagen
5 uur
2 dagen
3 dagen

[/lgc_column] [lgc_column grid=”25″ tablet_grid=”25″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Haar

90 dagen
90 dagen
3 dagen
90 dagen
90 dagen

[/lgc_column] [lgc_column grid=”25″ tablet_grid=”25″ mobile_grid=”100″ last=”true”]

Urine

7-30 dagen
3-4 dagen
3 dagen
3-4 dagen
3-6 dagen

[/lgc_column]

Zoals je kunt zien, en wat we eigenlijk al wel wisten, dat je de maandag na een festival nog niet volledig ontdaan bent van de giftige stoffen. Dus als je op maandag of dinsdag een belangrijke afspraak hebt staan is het misschien verstandig om het gewoon bij alcohol te houden. Met mate natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *