Een dutje tijdens werktijd doet wonderen

Dutje-1

We hebben er allemaal wel eens last van, een energiedip (of een hele andere dip) op de werkvloer. Je kunt je ogen amper openhouden en je krijgt werkelijk niks voor elkaar. De oplossing? Volgens slaapexpert Gerard Kerkhof moet je jezelf er vooral aan toegeven en een lekker dutje tijdens werktijd doen.

Powernap

Bij grote bedrijven als Google en PricewaterHouseCoopers is een dutje tijdens werktijd al de normaalste zaak van de wereld. Een uiltje knappen leidt op korte én lange termijn tot verbetering van de prestaties en kan een verfrissend effect hebben waardoor de productiviteit doorgaans omhoog gaat. De perfecte powernap is maximaal 20 minuten lang en het effect duurt zo’n twee tot drie uur.

Nu hebben mensen met een normaal slaapritme over het algemeen geen behoefte om even bij te tukken, maar ken jij iemand met een ‘normaal’ slaapritme? Precies, ik ook niet.

Het advies voor werkgevers luidt dan ook als volgt: stel een lekkere chillstoel beschikbaar, die niet langs herrie makende printer staat, maar in een rustige en donkere omgeving. Een kleine investering, die uiteindelijk veel winst op kan leveren.

Welterusten!

Dutje-3
Credits: Blake Meyer
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *