Duurzaam reizen: De Sziget Express brengt al meer dan 10 jaar jongeren naar Sziget Festival

Duurzaam reizen-1

De populariteit van treinreizen neemt toe: er rijden weer nachttreinen naar Berlijn en met de trein richting je wintersportbestemming is tegenwoordig meer dan normaal. Dat jongeren duurzaam reizen hoog in het vaandel hebben staan, zie je bij de Sziget Express. Al meer dan 10 jaar brengt deze festivaltrein duizenden festivalgangers van Nederland naar het Hongaarse Boedapest. 

Verduurzaming

Veel festivals investeren in duurzaamheid en proberen hier een slag te slaan. De reis naar een festival is echter een aspect waar de festivalganger zelf een keuze in maakt en waar de Sziget Express al jaren een duurzaam antwoord is. De Sziget Express is een unieke combinatie: een belevenisvolle én duurzame reisoptie. Met een C02 uitstoot van zo’n tien keer minder dan reizen met het vliegtuig blijkt duurzaam reizen met de trein, en dus de Sziget Express, veruit de groenste reisoptie.

In de loop der jaren is er nog veel gewerkt aan het verbeteren van de beleving op de treinen: “Naast het feit dat duurzaamheid belangrijker wordt voor jongeren, zien we ook dat ze steeds meer verwachtingen krijgen op het gebied van comfort en ervaring. Zo hebben we in de loop der jaren gezorgd voor een barwagon én bistrowagon, bieden we ontbijtpakketten en zorgen we voor entertainment met verschillende commerciële en non-commerciële partners. Om het een échte festivaltrein te maken.”, aldus Tomas Loeffen van organisator Festival Travel.

Sziget Express

De Sziget Express vertrekt dit jaar op maandag 5 augustus vanaf station Amersfoort – voor reizigers in het gehele land op een zo centraal mogelijke plek. Er rijden twee treinen met bijna 1.700 festivalgangers. Na een directe reis van ongeveer 20 uur komt de trein aan in Boedapest.

Sziget, het festival dat plaatsvindt op een eiland midden in de Hongaarse hoofdstad, duurt vervolgens 6 dagen en strikt jaarlijks een selectie van de grootste pop-, rock- en dance-acts en is daarnaast eigenlijk één groot pretpark.

De Sziget Express 2024 is helemaal uitverkocht. Er reizen in augustus weer twee volle treinen van Amersfoort naar Boedapest. Misgegrepen? Je kunt je pre-registreren voor het geval er in de toekomst nog tickets voor de Sziget Express 2024 in de verkoop gaan

Meer info over de Sziget Express is te vinden op de website van organisator Festival Travel. Alle info over Sziget Festival is hier te vinden.