Zo heb je duurzame seks

duurzame seks

Afgelopen weekend was er in Amsterdam de klimaatmars, waarin ruim 40.000 mensen erop uittrokken om te strijden voor een betere wereld. Of je meegelopen hebt in de mars of niet, iedereen wil op zijn/haar manier een steentje bijdragen. En dat kun dus ook tussen de lakens! Duurzame seks is wel degelijk een ding en dit is hoe je het doet.

Geen seks onder de douche

Hoe geil en leuk doucheseks ook kan zijn, het is niet bepaald milieuvriendelijk. Met 10 minuten douchen verbruik je bijna 60 liter drinkwater. Laten we dit keer twee doen, want seks onder douche is namelijk nogal een gehannes. Dus wil je jouw steentje bijdragen aan een beter klimaat? Skip die stomende douchesessie met je hubby. Er zijn genoeg andere spannende plekken om seks te hebben.

Made in China?

Staat er op al jouw seksspeeltjes ‘Made in China’? Dan heeft die dildo van je al menig airmiles gemaakt voordat je ‘m überhaupt kunt gebruiken. En airmiles equals vliegtuigen, equals luchtvervuiling. Ook zijn de omstandigheden waarin de seksspeeltjes worden gemaakt niet om over naar huis te schrijven.

Dus betaal de volgende keer wat meer voor je seksspeeltje en ga voor een duurzame optie, zoals bijvoorbeeld de We-Vibe: een klimaatneutraal geproduceerde vibo.

Tissue issues

Mag ik eerst even een klein moment stilte voor alle dappere tissues die je hebt volgespoten of hebt laten volspuiten. Daar zijn waarschijnlijk de nodige bomen en misschien zelfs wel bossen voor gesneuveld. Gebruik jij geen tissues maar van die vochtige doekjes? Dan ben je misschien nog wel slechter bezig. Deze zijn namelijk niet afbreekbaar, zorgen vaak voor verstoppingen en zijn helemaal hel voor het milieu. Shame on you. De volgende keer dump je jouw of iemand anders kwakje gewoon op een handdoek. Zorg wel dat je ‘m niet té krokant laat worden, dan krijg je ‘m nog gewoon makkelijk uitgewassen.

Duurzame seks-1

Organisch glijmiddel

Glijmiddelen zijn chill, maar niet als ze vol zitten met allerlei chemische stoffen. Niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je erogene zones. Gelukkig zijn steeds meer glijmiddelen organisch of zelfs vegan.

Condooms

Nu wil ik geen slap geouwehoer horen over het niet gebruiken van een condoom. Dit mag op geen enkele manier een excuus zijn om geen kapotje om te doen. Na gebruik gooi je ‘m natuurlijk rechtstreeks in de prullenbak, dus zero waste is het zeker niet te noemen. Wél kan je bewust kiezen voor duurzame condooms. Merken die hun condooms milieuvriendelijk produceren zijn bijvoorbeeld Einhorn, Fair Squared en RFSU.

Spoel ze ook nooit, maar dan ook nooit door de WC. Dan kun je ‘m net zo goed rechtstreeks in de zee flikkeren. Ze belanden dan namelijk in het riool en en latex jasjes zijn niet biologisch afbreekbaar.

Candlelight

Seks in het pikkedonker is natuurlijk geen reet aan. Je wilt zien waar je mee bezig bent én waar je aanzit. Toch is het toch best a-romantisch als er een tl-lamp vol op je gezicht staat tijdens een potje seks. Kaarsen zijn daarom de perfecte oplossing. Geen onnodig stroomverbruik, maar wel een lekker intiem sfeertje. Kun je ook meteen de verwarming uitzetten, van neuken krijg je het vanzelf warm.

duurzame seks-2
Credits: Actionvance
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *