E-sigaret: nog altijd het gezondste alternatief voor tabak

e-sigaret

Dat roken ongezond AS FUCK is weten we allemaal en dat is ook te zien aan de afname van traditionele rokers. Traditioneel in de zin van een échte sigaret met alle rommel en schadelijke stoffen, omdat velen nu zijn overgestapt op een e-sigaret. Aan dit elektronisch alternatief zijn een hoop voordelen aan verbonden. Althans, het is op dit moment nog steeds het gezondste alternatief voor een saffie.

Voordelen e-sigaret

Waar roken van een normale sigaret veel impact heeft op de longen, is daar bij een e-sigaret geen of bijna geen sprake van. Bij het roken van de elektronische variant is er namelijk geen sprake van rook, maar van damp. De ‘rook’ die soms zichtbaar is bij gebruikers van een e-sigaret is een onschuldige damp die geen schadelijke effecten heeft voor de personen om hen heen. De damp ontstaat door sterke verhitting van een speciale vloeistof door middel van een hitte element, waarna door het indrukken van de knop de damp kan worden geïnhaleerd.

Gezond alternatief

Bij e-sigaretten is het mogelijk om de e-liquids naar wens samen te stellen. Zo zijn er vloeistoffen verkrijgbaar die vrij zijn van nicotine en dus ook geen verslavingsverschijnselen zullen veroorzaken en wordt daarom dus als gezond alternatief voor een sigaret beschouwt. Het biedt de gebruiker de ervaring en gewoonte van het roken, zonder dat je longen de volle lading krijgen.

Verslaving

De e-sigaret wordt ook veelal gebruikt door traditionele rokers die van hun nicotineverslaving afwillen. De dosering kan worden aangepast zodat de gebruiker stapsgewijs kan afbouwen van hun sigarettenverslaving.

e-sigaret

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *