Een ode aan El Picu

El Picu, ken je het nog? Het was (of is, we won’t judge) dé drank die je in de supermarkt haalde voordat je als vijftienjarige op stap ging. Iedereen had zo zijn favoriete smaak en kon minstens drie flessen naar achter gooien. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes ging je naar de Appie, kozen allemaal een eigen fles uit en liet de oudst-lijkende afrekenen bij de kassa met haar/zijn mooie nep ID. Je zat nog niet op de fiets op weg naar huis, of de flessen werden al open gemaakt. Heerlijk vond je het én je werd er teut AF van. Vandaar deze ode aan de mierzoete, tandverneukende drankjes van El Picu!

Zoveel smaken

Wanneer Passion niet jouw smaak was, ging je toch gewoon lekker voor de Sour Redberry? Of voor de Blue Curaçao. Cocos leek eigenlijk gewoon heel veel op Malibu, dus dat kwam perfect uit. Want zo noemde je het ook, skir als dat je was.

Er waren zo’n zes smaken dus er was voor ieder wat wils. Wanneer er een feestje werd georganiseerd werden er dus van elke smaak minstens twee flessen gehaald, met als doel iedereen naar de getver te helpen. Eerlijk gezegd, als je er nu over nadenkt, proefde je het hele verschil niet tussen al die kleuren. Het waren gewoon flessen die stijf stonden van de suiker en toevallig een leuk kleurtje hadden. Je tanden braken nog net niet af, maar hey, als vijftienjarige vond je bier maar vies, dus was deze zoete troep perfect voor je.

Zo uit de fles

Wat zou je vader trots zijn geweest. Gewoon uit het vuistje tutterde jij heel die fles naar achter. Het percentage alcohol dat er in zo’n fles zat was niet hoog, dus wat kon er misgaan? Omdat het veel weg had van limonade trok je gewoon rustig een tweede fles El Picu open. Iedereen stond gezamenlijk op het feest met een eigen fles in de hand, wat toen the way to go was..

Puur drinken of mixen

Het maakte niemand uit wat je ermee deed, maar de echte diehards dronken het natuurlijk zo uit de fles. Veel dames mixten het met jus d’orange, sinas, cola, spa rood, Taksi, energy drink – geen échte Red Bull natuurlijk -, het maakte allemaal geen flikker uit! Maar wat je er ook mee deed, de mierzoete smaak van de El Picu was nooit weg te doezelen met welke andere non- alcoholische drank dan ook.

Niet gekoeld bewaren

Het handige van die hele El Picu was dat je geen gesodemieter had met het koud leggen van de fles. Na het halen van een paar El Picu’s hoefde je je geen zorgen te maken over het op tijd in de koelkast of vriezer leggen. De drank was prima te nassen op kamertemperatuur. Wanneer je de supermarkt uitliep, kon je het niet laten om zo’n fles meteen aan je lip te zetten.

Mr. Cocktail

Er was altijd wel die guy die Tom Cruise wilde zijn uit de film ‘Cocktail’. Simpel, je flikkert een paar kleuren El Picu bij elkaar en hoopt met alle macht dat het niet poepbruin wordt, lengt dit aan met wat jus d’orange en je hebt je eigen zelfgemaakte knetterzoete alcoholbom.

Goud receptje: ‘Malibu’ + Passie met een scheutje Euroshopper sinaasappelsap

Een mooie avond + hoge tandartsrekening verzekerd!

Opstap en ik neem mee…

Je was vijftien en kreeg nog net 11,50 euro zakgeld in de maand. Geld uitgeven in een kroeg was voor jou veel te duur, dus was het belangrijk dat je genoeg El Picu in je mik had voordat je op stap ging. Je was ook bang dat wanneer je naar de dichtstbijzijnde kroeg moest fietsen, je weer nuchter werd. Daarom zat er altijd wel een plastic flesje gevuld met de fluorescerende El Picu in je jas, zodat je onderweg én in de kroeg nog iets te drinken had. Mooie tijden, al zeg ik het zelf!

Felgekleurd braaksel

Wanneer je het dan toch zo ver had geschopt dat je iets teveel El Picu naar achter had gewerkt, was het tijd voor de grande finale: een lekker koekje in de wc leggen. Wat was dat een heerlijk gevoel zeg. Je stond natuurlijk na anderhalve fles compleet strak, dus alles eruit gooien voelde hemels. Wanneer je dan boven de pot hing kwam er een regenboog aan kleuren uit je strot. Je had eigenlijk met al die kleuren in de wc- pot een eigen feestje op het kleine kamertje. Je voelde je vrij en kon er weer tegenaan. Nadat je braaksel mooi was opgenomen door de riolering, poetste jij je plakkerige bek af met wat water en kon je weer verder met de volgende fles. Naar huis gaan was (en is) voor de pussies, dus het feest werd gewoon voortgezet.

[alert type=white]Dit artikel is niet tot stand gekomen in samenwerking met El Picu. Dit had overigens wel gekund. Samenwerken? Bel ons![/alert]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *