Eén op de vijf Nederlanders heeft seks met een collega

Touch
// 28 mei 2018

Maandag is back to work dag. En die dag kan wel eens héél akward beginnen als je dit weekend met een collega bent wezen rotzooien. Toch is de kans best aanwezig, aangezien Acties.nl een grootschalig onderzoek heeft gepubliceerd waaruit blijkt dat 20 procent van de Nederlanders wel eens seks met een collega heeft. Een kwart heeft wel eens stoute dromen over een collega.

Dirtytalk

Ook op andere gebieden raken seks en werk met elkaar verweven. Op de redactie van Mellowed misschien wat meer dan ergens anders, maar 23% zegt op zijn of haar werk vrijelijk over seks te praten. Mannen (29%) net wat meer dan vrouwen(16%), maar boys will be boys. De recente #MeToo-discussie heeft dit percentage nauwelijks aangetast, zo zegt slechts vijf procent zich anders te zijn gaan gedragen dan voorheen. Het lijkt erop dat mannen, als het gaat om seks en intimiteit, veel minder vaak een blad voor de mond nemen dan vrouwen. De discussie heeft echter laten zien dat dit niet altijd op prijs wordt gesteld. Ondanks dit zegt nog altijd 7 procent van de ondervraagden weleens te flirten voor bijvoorbeeld een salarisverhoging, extra klant of promotie. Opvallend is dat mannen aangeven dit vaker te doen dan vrouwen; 8 procent tegen 5 procent.

Outfit

Ondanks het grote aantal Nederlanders vrijuit over seks praat op het werk, zegt 41% van hen een sexy geklede collega minder serieus te nemen. Opvallend hierbij is het verschil tussen mannen en vrouwen. Waar slechts een derde van de mannen uitdagend geklede collega’s minder serieus neemt, is dit voor vrouwen meer dan de helft. Voornamelijk jonge vrouwen tot 40 jaar hebben veel moeite met collega’s die zich te uitdagend kleden; zes op de tien neemt hen niet serieus.

Kijk dus maar eens even goed rond op je werk. Wie weet smijten ze elkaar na 17:00 wel de slaapkamer door.

Source :