Eerste headliner Sziget 2019 bekend

Sziget 2019

Sziget pakt het gelijk groots aan voor de 2019-editie. Het multiculturele muziekfestival bevestigt de komst van één van de grootste popsterren van het moment: Ed Sheeran. Jeweetwel, die rooie. Hij zal op de eerste dag van Sziget 2019 (7 augustus) te zien zijn als headliner op The Island of Freedam in hartje Boedapest.

Ed Sheeran

Wat ooit begon als een straatmuzikantenbestaan in Londen, is inmiddels uitgemond in een carrière als één van de populairste en meest succesvolle artiesten ter wereld. Tegenwoordig verkopen optreden van Edje altijd volledig uit, speelt hij voor honderduizenden fans en heeft hij tal van nummer-1 hits op zijn naam staan. Volgend jaar brengt hij, gewapend met zijn gitaar, zijn eigen blend van pop-, folk- en hiphopmuziek naar de Main Stage.

Afgelopen zomer verwelkomde de 26e editie van Sziget een recordaantal van 565.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Verspreid over zeven dagen zagen zij optredens van onder meer Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Dua Lipa, Kygo, Shawn Mendes en Arctic Monkeys. Daarnaast was er een uitgebreid randprogramma vol wereldmuziek, theater, cabaret, circus, dans, opera, sport, jazz, kunst en creatieve workshops. Momenteel bereidt de organisatie zich voor op misschien wel de grootste en beste editie ooit: Sziget 2019.

Start ticketverkoop

De Szitizen Prime 7- en 5- Day Passes voor volgend jaar gaan op 1 oktober in de verkoop. Die dag kunnen Szitizens vanaf 10:00 uur ’s ochtends 24 uur lang (zolang de voorraad strekt) hun 7- of 5-Day Passes kopen voor de laagste prijs en krijgen ze er een Szitizen Prime cadeaupakket bij. Op 2 oktober om 10:00 uur gaan de prijzen omhoog en gaat de reguliere ticketverkoop van start. Sziget 2019 vindt plaats van 7 t/m 13 augustus. Meer informatie vind je op de website van Sziget.

Sziget 2019
Foto: László Mudra

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *