Eerste hulp bij flirten: zo verover jij je crush

Flirten

Geniet jij ook van de heerlijke gênante momenten in het programma First Dates? Of verbleekt dit met de ongemakkelijke momenten die jij tijdens dates hebt gehad? Weet jij überhaupt niet hoe flirten moet, en snap je niet dat het sommige mensen zo makkelijk af lijkt te gaan? We got you! 

Wij hebben namelijk een paar fijne flirttips waarmee je op een subtiele manier te werk kunt gaan. We beloven je niks, maar de kans dat jouw crush overstag gaat wordt na het lezen van dit artikel een stuk groter!

Flirten 101

Oogcontact

Bij flirten is oogcontact cruciaal en fijn om mee te beginnen. Je hoeft nog niet meteen te praten, alleen maar kijken. En dan natuurlijk op een manier dat het niet creepy wordt. Tijdens dit oogcontact kun je er ook meteen achter komen of het überhaupt de moeite waard is om iemand aan te spreken. Merk je dat de vonken er vanaf vliegen tijdens het oogcontact? Easy peasy! Merk je dat iemand eigenlijk jouw oogcontact vermijdt? Of dat iemand je eigenlijk niet écht goed aankijkt? Kan gebeuren, maar op deze manier kan je ook geen blauwtje lopen tijdens een geforceerd gesprek.

Raak je wél in gesprek? Blijf dan oogcontact houden! Dit kan misschien ongemakkelijk voelen, maar je zult zien dat dit jullie aantrekkingskracht zal vergroten. En dat is wat we toch willen tijdens het flirten?

Lach!

Je lach is de je mooiste accessoire, dus gebruik deze goed! Volgens psycholoog Monica Moore ben je al halverwege als je lacht wanneer je aan het flirten bent. Door te lachen kom je namelijk zelfverzekerd en vrolijk over en dat wordt knetter aantrekkelijk gevonden. Dus wanneer je jouw oogcontact met je glimlach combineert zul je ze van ze af moeten slaan!

Flirten-2
Credits: Andrea Piacquadio

Lichaamstaal

Ook lichaamstaal is erg belangrijk als het op flirten op aankomt. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat tijdens het flirten, non-verbale signalen vijf keer zoveel effect hebben als verbale. Kom je niet goed uit je woorden, of heb helmaal geen vlotte babbel? Geen paniek! Met lichaamstaal kom je al een heel eind. Als je iemand leuk vindt, imiteer je vaak onbewust automatisch zijn of haar lichaamstaal. Je kunt dit natuurlijk heel subtiel iets overdrijven, maar doe dit niet te opvallend, dat komt een beetje raar over.

Show some skin

Voor vrouwen is een diep decolleté of korte rokjes niet per se nodig, en mannen hoeven ook niet de eerste drie knopen van hun blouse open te zetten. Het mag natuurlijk, als je dit leuk vindt, maar vaak is een beetje nek laten zien al genoeg om indruk te maken op iemand. Het is namelijk bijvoorbeeld bewezen dat vrouwen die een man/vrouw aantrekkelijk vinden, dit laten zien door hun huid aan te raken. Dit doen ze vooral op onbewuste erogene zones, zoals bijvoorbeeld de nek. Hier lees je meer over de ergonen zones van de man en vrouw.

Flirten-3
Credits: Analise Benevides