Bzzzzzzzzzzzz: eerste hulp bij seksspeeltjes

Seksspeeltjes-1

Door de lockdown van afgelopen maanden én het feit dat lichamelijk contact werd afgeraden, heeft de verkoop van seksspeeltjes een vogelvlucht genomen. We slaan massaal de hand aan onszelf en owel voor mannen als vrouwen, zijn de de seksspeeltjes niet aan te slepen. En dat is natuurlijk top, maar met het toenemen gebruik van seksspeeltjes zit echter ook een keerzijde. Het aantal ongelukjes neemt daardoor namelijk flink toe.

Wij geven je een aantal tips om veilig tot je hoogtepunt te komen. Solo style!

“Help, mijn speeltje zit vast”

Het meest voorkomende probleem zijn seksspeeltjes die vast komen te zitten. Het lijkt misschien gênant, maar het is niet per se iets om je voor te schamen. Je moest eens weten hoe vaak de spoedeisende hulp wordt bezocht door mensen met vastzittenden seksspeeltjes. En dat is misschien niet eens altijd jouw fout. Sommige speeltjes zijn gewoon onhandig ontworpen, waardoor het moeilijk wordt om ze eruit te halen wanneer je ze te diep inbrengt. Wél is het belangrijk om te weten dat, zodra iets vastzit, niet zelf aan de slag te gaan om je seksspeeltjes eruit te halen. Ga langs de huisarts of spoedeisende hulp, want hoe langer een speeltje blijft zitten, hoe lastigerer deze eruit gaat en hoe meer schade deze kan aanrichten.

Gebruik alleen seksspeeltjes die hiervoor gemaakt zijn

Het is een heel slecht idee om zelfgeknutselde speeltjes of voorwerpen te gebruiken als seksspeeltjes. Sekstoys zijn er met een reden. En hoewel een ongeluk in een klein hoekje zit, óók met een echt seksspeeltje, is dit altijd beter voor je lichaam dan een vreemd voorwerp. Veel ongelukkigen gebeuren dan ook wanneer je gaat improviseren met bijvoorbeeld een bierflesje, tandenborstel of deobus die je naar binnen duwt. Je kunt dus beter even doorsparen voor een mooie dildo of masturbator, dan dat je met huis-thuis -en-keuken gereedschap aan de gang gaat. Dat bespaart je een hoop ongelukken.

Het juiste speeltje voor het juiste gaatje

En als je dan een speeltje in huis hebt gehaald, zorg dan ook dat je weet waar het voor bedoeld is. Shit kan letterlijk the fan hitten als je een speeltje in je anus stopt, terwijl hij daar niet voor bedoeld is. Een goed anaalspeeltje heeft namelijk een soort stop onderaan, die ervoor zorgt dat het speeltje niet zomaar naar binnen kan schieten. Wil je toch kosten besparen en een speeltje voor zowel je anus als vagina gebruiken, maak hem dan in de tussentijd dan goed schoon met een daarvoor bedoelde toycleaner. Bacteriën vanuit de anus gaan niet lekker in de vagina en kunnen nare infecties geven.

Siliconen

Veel speeltjes maken gebruik van weekmakers, deze zorgen ervoor dat het materiaal soepel en buigbaar is. Alleen zijn deze stoffen niet zo goed voor je lichaam en kunnen voor allergische reacties zorgen, met bultjes en uitslag tot gevolg. Ook de stoffen TPR en TPE kun je het beste mijden. Let dus bij de aanschaf van een seksspeeltje goed op de beschrijving en van welke materialen het speeltje is gemaakt. Het beste is een 100% siliconen en weekmaker-vrij seksspeeltje. Siliconen is sowieso nice, omdat het goed warmte geleidt. Deze kun je onder een warme kraan dus makkelijk op lichaamstemperatuur krijgen. Dat voelt stukken beter wanneer jee een koude staaf naar binnen stopt.

Oók erg belangrijk is dat wanneer je een siliconen seksspeeltje hebt, je alleen glijmiddel op waterbuis gebuikt. Siliconen glijmiddel kan je speeltje namelijk beschadigen en zorgen voor oneffenheden. In die oneffenheden kan vuil achterblijven, en dat is niet zo fris.

Nu is het niet de bedoeling om je af te schrikken met dit artikel. Integendeel. Seksspeeltjes zijn de leven, alleen moet je weten waar je mee bezig bent.
Seksspeeltjes-2