Eerste namen Sziget 2023 zijn bekend

Sziget 2023-1

De langverwachte eerste artiesten voor het Hongaarse Sziget Festival zijn bekend. Onder meer Billie Eilish, YUNGBLUD, Sam Fender, Florence + The Machine, Niall Horan, Foals, Jamie xx, David Guetta, M83, Moderat, Nothing But Thieves, Imagine Dragons en Sven Väth komen naar The Island Of Freedom in Boedapest. Ook de Nederlandse band Jungle by Night prijkt op het affiche. Om deze namen te kunnen presenteren, wordt het festival met één dag verschoven. Sziget vindt in 2023 plaats van 10 t/m 15 augustus.

Sziget 2023

De Amerikaanse superster Billie Eilish zal voor het eerst naar het Hongaarse festival eiland reizen. Een andere Amerikaanse headliner is de pop-rock band Imagine Dragons, bekend van bombastische anthems als ‘Thunder’ en ‘Believer’. Naast dance producer David Guetta komt ook Florence met haar Machine naar Boedapest. Dit zijn de eerste vier headliners voor het zesdaagse festival.

Ook Sam Fender, Foals, Frank Carter & The Rattlesnakes, Amyl and the Sniffers, Nothing But Thieves, YUNGBLUD en Viagra Boys komen volgend jaar naar Sziget. Daarnaast is er ook weer heel veel elektronische muziek, van onder meer Jamie xx, Moderat, Sven Väth en Partiboi69. De Franse band M83 keert na een lange break terug op het podium en ook de Nederlandse band Jungle By Night komt naar Hongarije. De groep uit Amsterdam brengt een mix van funk, jazz, pop en rock naar The Island Of Freedom.

Sziget 2023-3

Sziget verschuift één dag

De organisatie heeft de data van het festival met een dag verschoven. Om er voor te zorgen dat al deze acts naar Sziget konden komen zijn de nieuwe data van Sziget 10 t/m 15 augustus 2023. Huidige tickethouders worden via de mail op de hoogte gesteld. De kaartverkoop voor Sziget is reeds gestart: Full Festival Passes zijn te koop via www.szigetfestival.com. Later zullen ook 3-Day Passes en dagtickets in de verkoop gaan. 

Sziget Festival vindt plaats op een gigantisch eiland in het hart van Boedapest in Hongarije. Met deze eerste namen laat Sziget wederom haar muzikale diversiteit zien. The Island Of Freedom heeft naast een gigantisch muzikaal aanbod nog veel meer te bieden. Een uitgebreid randprogramma met theater, dans, circus, cabaret, film, kunst en sport zal de komende maanden worden samengesteld voor de ruim 450.000 bezoekers uit meer dan 100 landen.

Sziget Express

Ook in 2023 reist de Sziget Express weer naar Boedapest. Deze internationaal bekende festivaltrein brengt jaarlijks duizenden Szitizens van Nederland naar Hongarije. Waarom dit een bucketlistding is lees je overigens hier.

Tickets voor de groenste reisoptie naar het Hongaarse festival zijn vanaf zaterdag 3 december te koop bij onze vrienden van Festival Travel.

Sziget 2023-2