Eilân festival is nog steeds een twijfelgeval

Het nieuwe muziekfestival Eilân, dat vanaf 12 september op Terschelling zou plaatsvinden, kan mogelijk niet doorgaan. Het festival is knettertje uitverkocht, maar de rechter heeft de evenementenvergunning die was verleend weer ingetrokken.

Volgens de rechter zou de gemeente te laat te zijn begonnen met de vergunningsprocedure, waardoor er tot en met 12 september nog bezwaar gemaakt kan worden. Tot die tijd mag de opbouw voor het festival niet beginnen.

Bezwaar

Er zijn een aantal bewoners van Terschelling die bezwaar hebben gemaakt tegen de komst van Eilân, waar rond de 6000 bezoekers worden verwacht. Ze maken zich zorgen over de gevolgen die het festival heeft op de natuur en vinden dat het recreatieterrein waar Eilân gehouden zou moeten worden een plaats van rust en ruimte moet blijven.

Vertrouwen

Op Facebook schrijft de organisatie echter alle vertrouwen te hebben dat het festival alsnog doorgaat. “We nemen dit alles heel serieus en zijn druk met de gemeente om te bekijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen”, aldus het bericht.

Laen we met z’n allen hopen dat Eilân alsnog een go krijgt. Wij houden je in ieder geval op de hoogte van de ontwikkelingen.

Eilân