Einde van een tijdperk: WE ARE ELECTRIC stopt

We Are Electric

Het ging al een tijdje in de lucht, maar de organisatie heeft het nu bevestigd: WE ARE ELECTRIC stopt ermee. Na 5 jaar komt er een einde aan een tijdperk, want na eerst de indoor editie van de festivalkalender te schrappen, keert de WEA Weekender niet meer terug. Dat maakte de organisatie gisteren bekend met een statement: “We zagen de bezoekersaantallen langzamer groeien dan onze ambities.”

Stekker uit WAE

WE ARE ELECTRIC wende zich tot social media om het besluit bekend te maken. “Er is heel erg hard aan gewerkt, maar na enkele geweldige jaren komt een tijdperk nu tot zijn eind.”

WAE begon in 2015 aan het E3 Strand in Eersel, als campingfestival met baanbrekende elektronische muziek. Gedurende de jaren werden de diversiteit van muziekstijlen en de stages steeds groter. In 2018 verhuisde het festival naar het magische Velder Woods, vlakbij Boxtel. De afgelopen jaren traden onder andere Justice, The Prodigy, The Chemical Brothers, Pendulum, Die Antwoord, Eric Prydz, Disclosure, Martin Garrix en Underworld op.

Gebrek aan live-acts

Ondanks dat 2019 één van de beste edities ooit was, kan WAE niet ontkennen dat er ook wat problemen waren. “De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de spoeling aan elektronische live muziek dun is geworden. Dat maakt het erg moeilijk. Vanuit die spoeling hebben we bijna alle namen gehad. En daarmee is het festival verzadigd geraakt. We zagen de bezoekersaantallen dan ook langzamer groeien dan onze ambities. En dat maakt het onmogelijk om het festival winstgevend te maken.”

Daarom heeft het evenement om te stoppen na zijn piek. “En dat spijt ons zeer. Maar het alternatief is een festival bieden waar we niet 100 procent achter staan. En dat willen we niet.”

Droom nog één keer weg met de heerlijke aftermovie van 2019. WAE, Mellowed gaat je missen en velen met ons…