Eindexamenperiode is de tijd van pilletjes poppen

eindexamens

Waar generatie X de Examenbundel als Bijbel zag om de eindexamens te nailen, volgde millenials massaal eindexamenstoomcursussen in Leiden om zich voor te bereiden op hun examens. Generatie Z, waar een deel nu eindexamens van doet, grijpt naar extremere maatregelen. Zij zoeken succes in de vorm van een pil.

Propanolol

In 2018 werd al duidelijk dat de bètablokker propanonol een hit was onder eindexamenkandidaten. Er werd maar liefst 2100 keer propanolol uitgeschreven aan jonger tussen de 16 en 20 jaar. In totaal deden er 217.000 scholieren eindexamen, dus qua percentage is het misschien niet zo hoog. Toch lijkt er sprake te zijn van een trend om een pilletje te poppen en vervolgens een examen binnen te koppen.

Voor ongeveer een tientje, exclusief verzendkosten, zou je je een paar uur lang intens kunnen focussen en ongestoord leren voor een eindexamen. Met een klein beetje surfen op het interwebs vindt je al snel meer dan vijftien verschillende aanbieders van de pillen. Maar wat is er nu zo speciaal aan het middel?

Placebo?

De pillen lijken een grote portie kwakzalverij te bevatten, aangezien de werkende stof in propanolol cafeïne is. Een kop koffie zou volgens Apotheker Yvonne Tak minstens net zo goed werken. En nu terug die boeken in, you got this!

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *