Electric Castle 2022 maakt programma compleet en blokkenschema bekend

Electric Castle 2022-3

Meer dan 300 artiesten uit meer dan 24 landen, 10 podia en honderden uren aan live muziek op een sprookjesachtig landgoed, dat is Electric Castle 2022. Het Roemeense festival maakt haar line-up compleet en maakt zich op voor de 8e editie.

Magische formule

Dit jaar staan onder meer twenty one pilots, Deftones, Gorillaz, Moderat, Editors, Peggy Gou, Caribou, Aurora en Disclosure op de line-up van Electric Castle. Daarmee laat het festival zien dat de magische formule nog steeds werkt: rock, metal, pop, indie, hiphop, electro en trap kunnen perfect samenkomen op één festival.

Electric Castle 2022

Op het Roemeense festival komen heel veel nationaliteiten samen, wat ook één van de pijlers is van de organisatie. Ook vanuit Nederland reizen niet alleen festivalbezoekers naar Roemenië: verschillende artiesten maken de overstap. Zo brengt dit jaar Altin Gün hun Nederlands-Turkse psychedelische tunes naar het Bánffy kasteel en ook het Utrechtse duo Tinlicker prijkt op het affiche. Onder andere Kensington, Bakermat, De Staat en My Baby gingen hen al voor. Zowel Altin Gün als Tinlicker kunnen internationaal al rekenen op volle zalen en na twee jaar is het tijd om ook de grenzen van de festivalweides te verleggen.

Electric Castle voegt ook nog eens meer dan 100 Roemeense acts toe aan de line up, waarmee het ook een podium biedt aan lokaal en regionaal talent. Met deze toevoegingen kan het puzzelen beginnen, want het blokkenschema is bekend.

Electric Castle 2022-4

Prachtige locatie

Het Roemeense festival vindt plaats in en rondom het Bánffy Castle, nabij de studentenstad Cluj-Napoca. Naast een uitgebreide muzikale mix, heeft Electric Castle een groot aanbod aan dagactiviteiten en randprogrammering zoals yoga, workshops, film en vele eet- en drinkkraampjes en zijn er vele kunstinstallaties

Tickets

Tickets voor Electric Castle zijn nog te koop. Na 19 mei gaan de ticketprijzen omhoog. De organisatie waarschuwt daarnaast om niet te lang te wachten met het boeken van reis en verblijf. Tickets zijn te koop via de Electric Castle website

Electric Castle 2022-1