Eventim lanceert nieuw doorverkoopplatform ‘fanSALE’

fanSALE

Vandaag lanceert ticketingbedrijft Eventim Nederland ‘fanSALE’, een eigen doorverkooplpatform waar consumenten gecontroleerd, bij Eventim aangeschafte, tickets kunnen doorverkopen en kopen. In het proces worden aangeboden tickets ongeldig gemaakt en krijgt de koper een nieuwe tickets met een nieuwe barcode. Met de de lancering van fanSALE.nl wordt een veilig alternatief aangeboden voor ongecontroleerde doorverkoop op websites als Marktplaats en Ticketswap.

fanSALE

Met de lancering gaat een langgekoesterde wens van Henk Schuit, directeur van Eventim, in vervulling: “In onze strijd tegen georganiseerde zwarthandel en doorverkoop van tickets tegen exorbitante bedragen zetten we nu een volgende stap. Met fanSALE hebben we een eigen omgeving gecreëerd waar tickets geverifieerd kunnen worden doorverkocht en gekocht tegen maximaal 120% van de originele aankoopprijs. Onze organisatoren houden controle over de voorwaarden voor doorverkoop en tevens zicht op alle verkopen.”

De klantportfolio van Eventim Nederland, met o.a. Stage Entertainment, Friendly Fire, en DeLaMar Theater reageert onverdeeld positief op het nieuwe initiatief.

Albert Verlinde, directeur Stage Entertainment: “fanSALE geeft ons een extra mogelijkheid om zwarthandel verder terug te dringen en controle uit te oefenen op de voorwaarden waarlangs een ‘tweedehands’ kaartje kan worden aangeboden. We begrijpen als geen ander dat het soms wenselijk is om je kaartjes door te verkopen, maar willen gewoon simpelweg niet hebben dat mensen teveel betalen voor onze shows of worden opgelicht op ongecontroleerde sites.”

Rense van Kessel, directeur Friendly Fire: “Wij, onze bezoekers en mensen die soms achter het net vissen bij de kaartverkoop voor onze concerten en festivals, kijken al lange tijd uit naar een mogelijkheid om op een veilige manier ‘tweedehands’ tickets te kunnen verkopen en kopen. Met directe ingang zullen we de bezoekers van onze evenementen dan ook actief gaan wijzen op het platform wat Eventim hiervoor nu beschikbaar heeft gemaakt.”

Andreas Fleischmann, directeur DeLaMar Theater: “Het is niet alleen heel vervelend als publiek veel te veel betaalt voor een kaartje, voor ons als theater is het ook onmogelijk om ons serviceniveau hoog te houden als kaarten worden doorverkocht. De nieuwe kopers kunnen wij immers niet bereiken. Dankzij fanSALE houden we zicht op alle kopers en kunnen we hen indien nodig op de hoogte brengen van het laatste nieuws rondom de voorstelling. Zo ook bij eventuele afgelastingen. Groot voordeel daarbij is dat de kopers de originele ticketprijs vergoed krijgen.”

fanSALE