EXIT Festival in Servië was huge! Waar was jij?

Jo, hoezo hebben we je afgelopen wekend niet gezien bij EXIT Festival in Servië? Hebben we elkaar misgelopen omdat er dagelijks zo’n 40k bezoekers rondlopen of dacht je dat je wat beters te doen had?

Ik snap het wel. Waarom zou je in hemelsnaam helemaal naar de Balkan vliegen voor een festival? Maar we gaven je een aantal maanden geleden al een aantal fijne redenen. De twee belangrijkste ervan zijn dat je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit bent én daarnaast is het gewoon eens wat anders dan de standaard Nederlandse festivals, waar natuurlijk niks mis mee is.

Hou je oogjes even op het scherm, want we gaan je overtuigen waarom jij volgend jaar wél de juiste keuze maakt:

EXIT Festival 2018

Er is sowieso iets magisch aan een festival in het buitenland, laat staan in fucking Servië. Wie komt daar ooit? Een kleine kans dat je bekenden tegenkomt, een grote kans dat je veel nieuwe vrienden maakt. Een kleine kans dat je het in deze hoedanigheid al ooit hebt meegemaakt, een grote kans dat je verrast wordt. Want, ondanks dat we in Nederland op dit gebied aardige trendsetters zijn, in een ander land partyen ze heel anders dan bij ons.

Stages

EXIT wordt gehouden in het 18e eeuwse Petrovaradin Fort, in Novi Sad – de twee stad van Servië. Het fort is een enorm, maar vooral ook prachtig toneel voor dit vierdaagse festival. Over het fort zijn dan ook ruim 40 stages te vinden. Enkelen zijn verstopt, anderen zijn niet te missen. Na de Main is de Dance Area toch wel het meest indrukwekkend. Een enorme stage met daarvoor een pit waar 25.000 gladiatoren staan te dansen voor hun leven tot het zonnetje opkomt. En daarna nog een uur of zes.

Afsluiter Nina Kraviz zei erover: “I just played a closing 3 hours set at one of the most special places on earth. Thank you my people for staying with me in the sun until 9 in the morning. Thank you wonderful Exit Festival team for trusting me and inviting me to close this outstanding festival that has been uniting so many people from all over the world. (…) I love you!”

 

Publiek

Bij EXIT Festival vind je geen konijnendans-hipsters met skinny’s, oversized shirts en petjes achterstevoren. En de kans dat je tegen een collega aanloopt is nog minder dan dat jij je studieschuld binnen 10 jaar hebt afbetaald. Ofwel: je bent compleet free to do whatever the fuck you please.

Zo denken de andere gasten van EXIT er ook over. Het zeker ook internationale, maar overwegend Servische publiek, draait er de hand niet voor om om een feestje te bouwen. Door de vele verschillende muziekstijlen is er een zeer gemixt publiek, maar dit gaat naadloos in elkaar over.

De Servische heren herken je trouwens aan een wat korter achterhoofd en goed gevoel voor humor. Denk ik. Ik spreek geen Servisch. En de lokale dames schromen er niet om om wat kleinere kledij aan te trekken dan we in Nederland gewend zijn en hebben óók een goed gevoel voor humor. Dat weet ik dan weer wel, toevallig.

[alert type=white]Check onze Instagram Stories (highlights) en die van ons broertje Manify en je merkt dit festival in het Servische ‘Novi Sad’ volgend jaar ook op jouw agenda zou moeten staan![/alert]

Line-up

Evens serieus maar een line-up als de volgende kan je niet missen toch? Nina Kr.. ja, ja had ik al gezegd. Oké, Solomun, Adem Beyer B2B Ida Engverg, David Guetta, Tale of Us, Ziggy Marley, Grace Jones, Richie Hawtin, Ben Klock, Martin Garrix, Rødhåd en heel veel meer.

Je moet wel hyped worden van feesten tot in de diepe ochtend, want dat is wanneer de meeste headliners (Dance Area) staan ingepland. Overdag is het er vaak te heet voor een festival, maar daar hebben ze gelukkig ook aan gedacht…

Stadsstrand aan de Donau

Overdag is er een soort Balkan-achtige stads-versie van Bora Bora (Ibiza) aan de rivier de Donau. DJ’s spinnen die plaat, er valt te paraderen en ze serveren zeer forse pilseners. Combineer dit met een zonnetje dat er meestal 24/7 aan de hemel staat (oké, dat zou raar zijn) en je zit gebakken tot de nieuwe acts zich naar de podia begeven (rond een uurtje of 21u – al is het festival al om 19u open).

Dinaren

Geen dienaren, al komt het wel in de buurt, want de festivalprijzen (in Servische Dinaren) zijn zeer vriendelijk. Hamburgertjes voor 3-4 euro, biertjes voor €2,50 en hadden we het al gehad over de entree? €120,-, voor vier dagen! Ha!

Luister vriend(in), als jij nog meer redenen nodig hebt om hier volgend jaar bij te zijn? Geef dan even een belletje of check wat onze amigo’s van Manify schreven. En als je dan nog niet overtuigd bent dan zie ik je wel weer gewoon op Paaspop of zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *