EXIT Festival 2024 onthult volledige elektronische line-up voor mts Dance Arena

De mts Dance Arena van het EXIT Festival is al lange tijd een paradijs voor elektronische muziekfans, met de grootste internationale dance-artiesten. Losgaan in de middeleeuwse loopgraven van het Fort van Petrovaradin is dan ook elk jaar een hoogtepunt voor festivalliefhebbers van over de hele wereld. Van 10 tot en met 14 juli kunnen liefhebbers genieten van optredens van onder andere Carl Cox, Bonobo, ARTBAT, Black Coffee, Maceo Plex, Sama’ Abdulhadi, Klangkuenstler, Carlita, I Hate Models, Patrick Mason, Franky Wah, Barry Can’t Swim, de wereldpremière van Argy b2b Vintage Culture, Avantika, Human Rias en Lanna.

EXIT Festival

Als grootste verzamelplek voor elektronische muziek in Europa biedt EXIT een breed scala aan elektronische sounds van de meest innovatieve namen uit de scene, verspreid over diverse unieke podia. Het festival is de ultieme bestemming voor liefhebbers van dancemuziek van over de hele wereld. Elk jaar reizen tienduizenden mensen naar het Fort van Petrovaradin in Servië voor een onvergetelijke festivalervaring tijdens EXIT, op een iconische locatie met geluidssystemen van wereldklasse en high-end showproductie.

Een belangrijke nieuwe toevoeging aan de line-up van de mts Dance Arena dit jaar is het Oekraïense duo ARTBAT. Onlangs traden ze op bij EXIT’s Sea Star Festival en brachten ze een succesvolle cover uit van de legendarische hit “Hey Boy Hey Girl” van The Chemical Brothers. In juli zullen ze het fort laten schudden met hun energieke performance tijdens het festival. De wereldpremière van de house-titanen Argy b2b Vintage Culture zal ook een hoogtepunt zijn waarmee festivalfans verrast worden tijdens deze editie. Bovendien neemt Lanna, het 18-jarige wonderkind van EXIT, de energie van Ibiza mee die ze heeft opgedaan tijdens haar optredens op het iconische eiland.

Dance Arena-3

Speeltuin in Servië

Het beroemde decor hiervoor is het legendarische Petrovaradin-fort in Novi Sad, Servië, dat in 1780 werd voltooid. Met meer dan 40 verschillende podia en uiteenlopende muziekstijlen is er voor ieder wat wils tijdens het vierdaagse festival. Op 11 juli zullen artiesten zoals techno-titaan Carl Cox, de befaamde Klangkuenstler en de Palestijnse ster Sama’ Abdulhadi spectaculaire optredens geven. Daarnaast zal Ellum Audio-baas Maceo Plex op 13 juli te zien zijn op het podium, aangevuld met krachtige techno-artiesten als I Hate Models en de Berlijnse favoriet Patrick Mason.

Een andere onmisbare artiest is de Zuid-Afrikaanse Afro House-ster Black Coffee, die het festival groots zal afsluiten. Ook Bonobo, de veelzijdige muzikant en producer, brengt zijn unieke mix van hiphop, soul en jazz naar het festival. Gedurende het weekend verwelkomt het NSNS Refreshed By Heineken Silver-podium unieke talenten zoals Yotto, Oguz en Helena Hauff. EXIT biedt daarnaast een eclectische mix van house, techno en trance op diverse podia, met artiesten als ANTDOT, Alex Wann en Kitty Amor.

Awakening Our Superpowers Together

Deze editie van het EXIT Festival, met als thema EXIT Starseeds en het motto “Awakening Our Superpowers Together,” zal plaatsvinden van 11 tot en met 14 juli 2024 in het Petrovaradin-Fort. Een speciale “Day Zero” is op 10 juli gereserveerd voor unieke Starseeds Takeover-optredens op het Tesla Universe-podium.

De ticketprijzen stijgen op 15 juni, dus wees er snel bij. Zowel vierdaagse tickets als eendaagse tickets zijn hier beschikbaar.

Dance Arena-1