Waarom je dit jaar naar EXIT Festival in Servië wil!

Lekker flaneren onder de Servische zon was er zo’n 20 jaar geleden echt niet bij. Maar nu, anno 2018, floreert het land als nooit tevoren. En dan met name in het Petrovaradin Fortress, vlak bij de stad Novi Sad (of hoe het in Servië bekend staat: ‘Нови Сад’). Want daar vindt tussen 12 en 15 juli EXIT Festival plaats. En geloof ons: daar wil je bijzijn met je bek!

Een aantal fijne redenen waarom je dit jaar naar EXIT Festival moet!

Fijne reden 1: die line-up!

Lees je even mee: (adem in) Nina Kraviz, Solomun (!), Tale of Us, Richie Hawtin, Adam Beyer B2B Ida Engberg, Ben Klock, Maceo Plex, Rødhåd en misschien dat ik zelf ook nog een lekker Spotify-lijstje aanzet bij m’n tent! (adem uit)

Grote kans overigens dat daar nog veel namen bij gaan komen, want vorig jaar stonden Liam Gallagher, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Years & Years, Jake Bug, Jason Derulo, The Killers, Duke Dumont, Robin Schultz én Hardwell op de timetable. Houd daarom Mellowed in de gaten voor updates!

Waar ze het geld vandaan halen is voor ons een vraag, want…:

Fijne reden 2: die prijzen!

Uh, bij EXIT Festival geen pilsje voor €4,55 hè? Voor Nederlandse begrippen ben je voor consumpties echt goedkoop uit. Maar ook het kaartje kost je geen knar. Voor €109,- sta jij vier dagen de sheriff uit te hangen op dit festival in het oosten van Europa. Mooie bijkomstigheid? Je bent al in de buurt van andere Oost Europese festivals, waarmee je een lekker één-tweetje kan doen!

Fijne reden 3: dat uitzicht!

Mocht jij rond de zonsopgang nog uit die stalen doppen van je kunnen kijken dan word je gegarandeerd getrakteerd op een onvergetelijk uitzicht. Tenzij je het de volgende dag vergeten bent.

De locatie waar EXIT Festival gehouden wordt is een prachtig fort, genaamd Petrovaradin. Het fort dat rond de 17e eeuw gebouwd werd geeft je het gevoel dat je een ravende ridder in nood bent. Overal in én rondom het fort zijn podia te vinden en er zijn geheime gangen waar je kan tongen met een mooie Servische prinses. Of bijvoorbeeld niet.

Bij zonsondergang (of -opkomst, whatever floats your boat) klim je naar het hoogste punt van het mooie fort aan de Donau en heb je een prachtig uitzicht over Нови Сад.

Fijne reden 4: uhhh…

Had je die line-up al gezien?

Fijne reden 5: de aankleding

Bij EXIT Festival no half measures hè? Het fort is van zichzelf mooi, maar het festival wordt nog eens extra aangekleed met prachtige podia, sicke lichtshows en er is meer vuurwerk dan op menig hardstyle festival. Check de fotoserie op de site van EXIT en je begrijpt wat ik bedoel.

Fijne reden 6: speciale vluchten!

Er gaan speciale EXIT-vluchten, vanuit Nederland en België. Nou vertellen onze amici’s van Google Maps ons dat het je zo’n 32 uur kost om op en neer te rijden, dus we zien je wel op Schiphol. Aight?

Zo zag het er vorig jaar uit:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *