Wat extra motivatie om Dry January vol te houden

Dry January-1
We zitten op de helft van Dry January en het derde weekend staat voor de deur. Waar je in het begin van Dry January geen alcohol meer kon zien, ben je nu waarschijnlijk op een punt aangekomen dat je wel weer een bakkie zou lusten. Dit artikel is om jou door de laatste weken heen te slepen en wat moed in te spreken. Want een maand niet drinken doet meer voor je dan je denkt.

Beter slapen

In de eerste week heb je waarschijnlijk niet goed geslapen. Nu het alcohol niet meer in je systeem zit, is de kans groot dat jij veel beter slaapt en de volgende dag ook nog eens fris en fruitig bent.

Betere seks

Een dranklul is niet voor niets een term, waarbij langdurig alcoholgebruik bij mannen zorgt voor erectieproblemen. Maar ook vrouwen kunnen moeilijker klaarkomen bij het consumeren van veel alcohol. Een maand volledige onthouding van alcohol is dus óók goed voor je avonturen in bed. In plaats van een avond stappen kun je ook gewoon een avondje inplannen met je lover.

Geen katers

Stel dat je breekt en gaat toch voor één biertje. “Kan makkelijk”, denk je bij jezelf. Voor je het weet lig je kotsen op een wc, in een huis waar je nog nooit bent geweest, op een after waar je niemand kent. Door alcohol vervagen grenzen en word je de volgende ochtend toch wakker met een veel te zware kater. Bah.

Geld besparen

Voor wie zijn zuurverdiende geld liefheeft, hebben we goed nieuws. Een belangrijk voordeel dat Dry January met zich meebrengt is natuurlijk het geld dat je bespaart. Geen veel te dure shotjes, flessen wijn of kratten bier. Hoeveel je bespaart is natuurlijk voor iedereen verschillend. Maar als we er vanuit gaan dat je 8 drankjes per week drink en deze zo’n €4 kosten, dan bespaar je in een week al €32. In deze maand bespaar je dus bijna 130 keiharde euro’s.

We weten dat het moeilijk is maar houd vol! Je krijgt er een gezonder slaapritme, betere seks en een fijn spaarcentje voor terug.

Meer weten over Dry January? Check onderstaande podcast met Leonie Kamps van het Trimbos-Instituut.