Facebook Dating: een nieuwe speler in de wereld van online daten

See
// 11 september 2019
Facebook Dating
Credits: Seyi Ariyo

Vorige week introduceerde Facebook een nieuwe functie, genaamd ‘Facebook Dating’ De functie is inmiddels uitgerold in 20 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Suriname en Thailand. Is het een poging om Facebook nieuw leven in te blazen, of om weer een hoop gegevens te laten lekken. Ik bedoel het blijft Facebook. Toch lijken de eerste geluiden goed.

Dit is wat we er tot nu toe van weten.

Facebook Dating

De functie is ingebouwd in de bestaande Facebook applicatie, dus je hoeft niks nieuws te installeren as je het wilt gebruiken. Het zal verschijnen onder de pagina van je profiel-instellingen, evenementen en groepen.

Ook zal het geheel anonieme zijn en zullen je Facebook-vrienden er niet achterkomen dat jij de functie gebruikt, tenzij ze er zelf gebruik van maken.

Jouw profiel

Waar Tinder een vleeskeuring van heb ik jou daar is, zal jouw ‘Facebook Dating’-profiel wat meer inhoud hebben dan dat je van paarden houdt en 1 meter 82 bent. Alle informatie die je op Facebook kunt invullen wordt gebruikt voor je profiel. Ook informatie zoals gemeenschappelijke interesses in evenementen en groepen kan hierbij worden gebruikt.

Een voordeel van Facebook is dat ook makkelijk te linken is met andere social media, zoals bijvoorbeeld Instagram. Er is zelfs aangekondigd dat Instagram Stories geïntegreerd gaat worden in Facebook Dating.

Secret Crush

We kennen allemaal mensen op wie we een crush hebben, maar die we eigenlijk nooit op date hebben durven vragen. Je checkt nog dagelijks zijn of haar profiel en denk bij jezelf: what if?

Met de nieuwe functie ‘Secret Crush’ kun je via je dating-profiel negen Facebook- of zelfs Instagram-contacten selecteren als secret crush. Mochten jullie een mutual match zijn, krijgen jullie hiervan beide een melding.

Momenteel wordt er hard gewerkt om de app te vertalen naar het Nederlands, dus tot die tijd stippen we nog gewoon rustig naar rechts op Tinder. Of kijken we op een festival wat er rechts voor te doen is. Bijna hetzelfde;)

Facebook Dating

Credits: Facebook

Categories
See