Dit zegt jouw favoriete wijn over je persoonlijkheid

wijn-1

Zet jij je mond lever aan een fles droge witte wijn? Ga jij lekkerder op bubbels of nip je liever aan een goed glas rode wijn? Het blijkt dat jouw favoriete wijn meer over je persoonlijkheid zegt dan jij denkt.

Zoete witte wijn

Niet de meest sexy wijn, maar we kennen allemaal iemand die geen genoeg van zoete witte wijn kan krijgen.De meeste zoete witte wijnen zijn afkomstig wijnstreken in Frankrijk en hebben vaak een zoetige, frisse ondertoon

Als je van zoete witte wijn houdt, betekent dit dat jij lief van aard bent en graag het goede van mensen inziet. Daarnaast voel je je veilig in je eigen comfort zone en wijkt liever niet af van je gewoontes.

Rosé

Rosé is een fruitige wijn met een smaakpalet van rode vruchten dat zorgt voor een verfrissende, fruitige smaak. Het perfecte zomerdrankje en het go-to drankje voor mensen die het moeilijk vinden om keuzes te maken.

Omdat jij het lastig vindt om zelf te kiezen, doe je het gewoon helemaal niet. Dit betekent wel dat jij álles uit het leven haalt. Je doet vaak én én omdat je moeilijk vindt om mensen teleur te stellen. Helemaal prima, maar pas wel op dat je jezelf niet te kort doet.

Pinot Grigio

Pinot Grigio is een frisse wijn uit het noordoosten van Italië. De druif geeft de wijn een zuivere frisse slok met een smaakpalet van peer, appel en lichte tonen van bloesem.

Wanneer je van Pinot Grigio houdt ben je erg spiritueel ingesteld en ben je dol op verschillende culturen. Je wordt razendsnel verliefd en laat diegene nooit meer gaan. Althans, dat is de intentie. Misschien open jij je hart soms iets te snel, wat voor een gebroken hart kan zorgen.

Chardonnay

Chardonnay wordt gezien als het lievelingetje van wijnbrouwers. Dit komt omdat deze druif overal kan groeien en niet snel wiek wordt. De wijn bevat een gerijpte volle en boterzachte smaak wat zorgt voor een fijne frisse en fruitige nasmaak in je mond.

Chardonnay-drinkers zijn super sociaal en leiden aan derdegraads FOMO. Je slaat geen enkel feestje over en gaat overal als laatste naar huis. Ook ben je iemand die altijd je eigen plan trekt en je bent niet van je stuk te slaan.

Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc is afkomstig van één van de populaire druivenrassen wereldwijd. Deze wijn heeft een ‘knisperige’ frisse smaak en heeft een typische geur van kruisbessen en gras.

Mensen die van Sauvignon Blanc nice vinden, houden van kwaliteit. Of dat nu gaat om kleding, vriendschappen of eten, alles moet van de hoogste kwaliteit zijn. Ook denken deze mensen goed na over het leven. Je maakt weloverwogen keuzes waarvan je weet dat je er later iets aan hebt.

Prosecco

Prosecco is by far de meest bekende mousserende Italiaans wijn. Prosecco bevat meer koolzuur dan andere wijnen en zijn daarom erg geschikt voor speciale gelegenheden.

Waar een prosecco liefhebber gaat, gaat glamour. Je houdt van mooie dingen wordt op elk hip feestje uitgenodigd. Wanneer jij een feestje organiseert heb je het liefst een proseccofontijn met een rode loper waar jij keihard kan flaneren.

Merlot

Een glaasje Merlot is romig, zacht en zit vol fruittonen. Het bevat een medium zuurgraad en is daarom een soepele wijn voor beginners.

Mensen die van merlot houden, voelen zich vrij, zijn erg makkelijk in de omgang en vermaken zich eigenlijk overal. Je maakt makkelijk contact met anderen en mensen vinden het fijn om met je te praten.

Rioja

Deze bekende wijn komt uit de Spaanse prestigieuze wijnstreek. De Rioja heeft een uitgesproken karakter en heeft een elegante en subtiele smaak.

Rioja-drinkers zijn absoluut geen ochtendmensen en lullen het liefst tot de late uurtjes over van alles en nog wat. Ze zijn passievol en zijn erg sensueel.

Wijn-2
Credits: Content Pixie
Source :