Deze festival hacks maken je leven een stuk makkelijker

Festival hacks-1

Festivals zijn natuurlijk helemaal de shit, anders zou je er niet naartoe gaan. Maar een festival is ook afzien. Je krijgt van alles over je heen geflikkerd, gaat naar smerige wc’s en/of douches en je staat urenlang in een enorme, zwetende mensenmassa. En dan hebben we het nog niet eens over festivalcampings en welke mensenrechten daar allemaal geschonden worden.

Anyway, zelfs de meest ervaren festivalganger weet dat je een handig festival hack, tip of trick nooit moet negeren. Het zou je weekend wel eens een stuk comfortabeler kunnen maken en werkt het niet, no harm done. Toch? Precies, daarom geven we je vijf festival hacks die je sowieso moet proberen.

Fix oordoppen

Op bijna elk festivalterrein kan je wel ergens gratis oordoppen krijgen. En die moet je koesteren. Of het nu is om die vervelende piep te voorkomen na een paar uur mainstage of om een enigszins fatsoenlijk nacht te kunnen tukken, zonder dat je de buren hoort vozen. Oordoppen zijn gewoon onmisbaar. Period.

Je tent koel houden

We blijven Nederlanders, en als we iets goed kunnen is het zeiken. Hebben we een keer fantastisch weer in de zomer, hoor je iedereen zeggen dat ze nu wel klaar zijn met de hitte. En eerlijk is eerlijk, in een tent kan de temperatuur flink oplopen. En hoe kut is het om ‘s ochtends met je brakke bakkes je tent uit te zweten? Zwaar kut, let me tell you. Maar dit is makkelijk te voorkomen door warmhouddekens over je tent te mikken. Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer je de reflecterende laag naar buiten over je tent spant wordt er geen warmte opgenomen en houd je de tent lekker koel. Je haalt ze voor een paar euro bij de Action. En nu stoppen met zeiken.

Tortillachips

Naast dat tortillachips fucking lekker zijn, kun je er ook prima je barbecue mee aansteken. Kun je je wasbenzine, aanmaakblokken en vuurstenen lekker in de schuur laten liggen. Kijk maar naar deze enorm irritante Amerikaan in de video hieronder:

Laat je zogenaamd wat munten vallen bij de bar

Wanneer de festivaldag ten einde loopt zijn je munten waarschijnlijk een heel eind op, maar is je moel zo droog als de Sahara. Je wilt nog één rondje halen voordat je je tent opzoekt, maar dat gaat met anderhalve munt niet lukken. De vloer achter de bar ligt daarentegen bezaaid met munten die gedurende dag op de grond zijn gevallen. Zet een pokerface op, zeg hoeveel bier je wilt en dat je de rest van de munten net op de vloer laten vallen.

Plak een foto in een dag 3 Dixi…

Serieus, van een dag drie Dixi schiet je weken later nog badend in het zweet van wakker. Althans, als je teveel rondkijkt tijdens je bezoek. Plak daarom meteen bij binnenkomst een foto van je hond, cactus of van mij part een paar schoenen aan de binnenkant van de deur. Op deze manier verlies je niet de wil om te leven als je op een mensonterende Dixi zit.

festival hacks-2
Credits: Alexandra Koch
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *