Waarom een festival niet compleet is zonder festivalcamping

No camping, no festival!  Want de festival camping is ongetwijfeld the best part van een festival. Voor je plezier tussen duizenden dronken mensen proberen te slapen, poepen op vieze wc’s, ellenlange rijen voor de douches en zwoegend met zware tassen door de weilanden sjouwen. Fucking love it! Het maakt je festivalervaring compleet, en dit is waarom.

Op de camping gebeurt het

De optredens van artiesten zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig. Maar onvergetelijke momenten gebeuren toch echt op het campingterrein, wanneer iedereen katjelam is en nog lang niet van plan is om te gaan slapen. Spontane feestjes schieten als paddenstoelen uit de grond, de naam ‘Theeeooooooooo’ wordt van tent tot tent geroepen en drank wordt massaal met elkaar gedeeld. Niet alleen drank trouwens. Volgens mij heb ik mijn laatste festivalcamping zelfs nog een tandenborstel met iemand gedeeld.

Minder last van een kater

Het kan ‘s nachts best koud zijn in de Hollandse zomers. Maar slapen in de buitenlucht zorgt er wel voor dat je kater de volgende ochtend stukken minder is. Dikke wetenschappelijke verslagen zeggen dat dit door de extra zuurstof komt die de gifstoffen van de alcohol eerder afbreken. Bullshit. De kater lijkt minder omdat het heerlijk is om met elkaar te delen hoe slecht je het hebt en vervolgens samen een blik bier open te trekken. Nothing like the smell of alcohol in the morning.

Je maakt veel nieuwe vrienden

Een festivalcamping is niet alleen een plek waar je kunt slapen. Een belangrijke reden is het sociale gebeuren eromheen. In de rij voor de douche, op een afterparty op de camping of op de eerste hulp, alle barrières vallen weg en je lult met alles en iedereen. Mensen waar je normaal straal voorbij zou lopen worden op een festivalcamping worden ineens je beste vrienden. Of omdat ze een mooie tattoo hebben, of omdat je gewoon wilt knuffelen door bepaalde middelen, je kunt het ineens met iedereen vinden.

Je hebt alle tijd

Mocht je bij een meerdaags festival ‘s avonds elke keer terug naar je hotel (of huis) moeten, gaat er kostbare zuiptijd verloren. Heen is vaak niet zo erg, omdat je dan hyped bent voor wat de dag je brengen gaat. Terug is tien keer kut. Kamperen op een festivalcamping lost deze misère in één klap op. Na het programma loop je op het gemakje terug naar je tent voor een tukkie, een blik knakworsten of een epische afterparty. Het festival eindigt wanneer jij wilt, en niet eerder omdat jij toevallig een bus of trein moet halen.

Je kunt de Bear Grylls in je loslaten

Je hebt eindelijk de kans om te laten zien wat je hebt opgepikt van al die afleveringen van Bear Grylls. Het is DE plek om je overlevingskwaliteiten en improvisatietechnieken te showen. Je maakt een wespenvanger van een lege fles, fixed de tentstok van je buurman met een rol ducktape en maakt een pocket pussy van een tie-rip, condoom en een handdoek. Jij bent de held van de camping.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *