Festivalgangers al 6 weken opgesloten op ‘laatste festival op aarde’

Tribal gathering

Op dit moment opgesloten zitten op een festival klinkt misschien als muziek in de oren, maar in de praktijk valt dat vies tegen. Een paar honderd festivalgangers zitten namelijk sinds half maart vast op het festivalterrein van Tribal Gathering in het tropische Panama, Zuid-Amerika. Oorspronkelijk zou het festival twee weken duren, van 29 februari tot 15 maart, maar op de laatste dag van het festival werd door de coronacrisis de noodtoestand uitgeroepen door de regering. Hierdoor werden retourvluchten van veel bezoekers en crewleden geannuleerd en konden dus niet naar huis.

Gestrand op Tribal Gathering

De festivalorganisatie deed hun best om zo goed mogelijk voor de achterblijvers te zorgen, door middel van extra eten, tenten en het regelen van voldoende water. De ambassade bleek echter minder behulpzaam. Zij vertellen mensen om ‘nog even vol te houden’ of bieden hen een duur hotel aan in de hoofdstad, maar geen middelen om daar te komen.

De gestrande festivalgangers lijken voorlopig nog wel even vast te zitten, aangezien het reisverbod in Panama is verlengd tot 22 mei. Hoe het terrein eruitziet en hoe de festivalgangers met de bizarre situatie omgaan is vastgelegd in onderstaande docu van Vice.