Zo overleef je het festivalseizoen met een glutenintolerantie

Er bestaan glutenvrije pizza’s, glutenvrije hamburgers en zelfs glutenvrij bier. Maar hoe is het gesteld met het aanbod van glutenvrije producten op festivals? Hoewel festivals steeds populairder worden is het niet altijd zeker of er glutenvrije producten te verkrijgen zijn. Met deze tips bereid je jezelf voor op een festival zónder honger als een paard te krijgen. You’re welcome!

Glutenintolerantie

Een glutenintolerantie betekent dat je overgevoelig bent voor gluten, een eiwit dat van nature voorkomt in bepaalde graansoorten. Bij een glutenintolerantie beschadigen gluten het slijmvlies van de dunne darm, zodat deze niet meer optimaal kan werken.

Voorbereiding

We weten allemaal dat niet eten op een festival geen optie is. Bereid jezelf dus goed voor en neem van tevoren contact op met de organisatie en vraag of er glutenvrije foodtrucks op het festival te vinden zijn. Bij grotere festivals zullen er zeker wat opties zijn, maar dit is zeker nog niet overal het geval. Is dit niet het geval, dan is het meestal wel toegestaan om met een doktersverklaring je eigen eten mee te nemen. Zoek dit van tevoren ook goed uit!

Bodempje

Een festival bezoeken is topsport en kosten een hoop energie. Zorg er daarom voor dat je een goede bodem hebt gelegd met een stevig ontbijt. Neem bijvoorbeeld de glutenvrije en vegan ontbijtgranen van Eat Natural met boekweit, amarant, quinoa, chia en haver. Samen vormen ze een vezelrijk ontbijt met veel voedingsstoffen die waardoor je er zeker een aantal uur tegenaan kan.

Glutenvrije tussendoortjes

Het is lekker om tijdens een festival een lekker tussendoortje mee te nemen. Fruit is handig, zoals een appel of banaan. Maar er zijn ook mueslirepen, noten en crackers die glutenvrij zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om glutenvrij brood mee te nemen, maar dit droogt in een warme rugzak vaak vrij snel uit. Berg dit dus op in een kluisje waar het koeler is en het brood langer lekker blijft.

Iets lekkers voor naderhand

Kijk, hoewel het natuurlijk heerlijk is om de snackbar na een festival op te zoeken, voor mensen met een glutenintolerantie zit dit er helaas niet in. Zorg er daarom dus voor dat je iets lekkers in huis hebt gehaald voor na het festival. Dit kan gezond of ongezond zijn, maar ik zou het wel weten. Met een hele dag dansen heb je de nodige calorieën verbrand.

Glutenallergie

[alert type=white]Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Eat Natural[/alert]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *