Festivaltickets gemiddeld 5,5% duurder geworden dit jaar

We weten allemaal dat een zomer lang festivals geen goedkope hobby is. Maar dit jaar ben je als muziekliefhebber méér kwijt dan voorgaande jaren. Uit een analyse van het Financieel Dagblad, in samenwerking met de website Festival Fans, blijkt dat de vijftien grootste festivals hun prijzen met gemiddeld 5,5% verhoogden. Voor een weekend ben je als bezoeker dit jaar gemiddeld 123 euro kwijt.

Over de kop

Pinkpop was het festival dat de prijs voor een weekend het meest omhoog gooide. Met een stijging van 17% betaal je dit jaar 220 euro voor het festival in Landgraaf. Het is niet de eerste dat Pinkpop een prijsverhoging van hun tickets doorvoert. In de laatste 25 jaar is een weekendticket voor het festival ruim vier keer zo duur geworden, terwijl de inflatie 58 procent bedroeg in die periode. Tickets voor Paaspop en Down The Rabbit hole zijn dit jaar 16% duurder geworden. Ook voor Lowlands zijn de kaarten in 25 jaar vier keer over de kop gegaan. Dit jaar is de prijsverhoging met 6% relatief bescheiden. Gelukkig komen de prijzen nog niet in de buurt van dit festival. Anders ging ik even janken in een hoekje.

Maar er zijn natuurlijk ook festivals die de prijs voor ticket juist verlaagden. Voor Zwarte Cross in Lichtenvoorde daalden de prijzen van tickets met 4 procent en voor Wish Outdoor in Beek en Donk met maar liefst 17%.

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *