Festivaltip: Nomads Festival 2018

Nomads Festival
Je komt wel eens op een festival waarvan je denkt: holy shit, dit gaat héél dik worden. Precies mijn gedachte toen ik twee jaar geleden Sportpark Riekerhaven opliep voor Nomads Festival 2016. Dit intieme festival in Amsterdam-West viert op 30 juni haar zesde editie en gaat gegarandeerd weer één groot feest worden. Dus kras alles door wat je zaterdag 30 juni (en voor de zekerheid ook zondag) in je agenda hebt staan en ga genieten tussen de tipi’s, tapijten en waterpijpen.

Join The Nomads Tribe

I know, zaterdag 30 juni is ook de eerste dag van Awakenings Festival, en hoewel de enorme stages en kneiterdikke lichtshows fantastisch zijn, staat intimiteit voor veel mensen hoog op het lijstje. Vandaar dat Nomads al jaren als een trein loopt. Op het terrein kunnen ongeveer 5000 nomaden rondslenteren en kan je genieten van klassieke housemuziek, disco, funk én deephouse.

La Mona

Nomads heeft naast de mainstage ook nog drie andere stages die worden gehost door muzieklabels uit Parijs, Utrecht en Amsterdam en waarbij het muzikale erfgoed uit alle lagen van de wereld en bevolking komt. Het immens populaire La Mona uit Parijs is voor de eerste keer uitgenodigd bij Nomads en hebben met Red Greg, Nick V, Carlos Valdes, Titia en Gibl’r DJ’s die voornamelijk disco, funk en house zullen spelen. Voetjes van de vloer gegarandeerd.

Slapfunk

Het Utrechtse Slapfunk host op Nomads Festival ook een eigen stage. Met hun kenmerkende sound dat omschreven wordt als een gebalanceerde mix tussen house en techno. De helden die dit ten uitvoering gaan brengen zijn Dungeon Meat, Ingi Vision, Phreaks of Vision (LIVE), Makcim en William Caycedo.

Lumberjacks In Hell

Hou je van uplifting en soulvolle muziek? Dan ben je waarschijnlijk niet weg te slaan bij het door Lumberjacks In Hell gehoste stage. Hier worden zeldzame 12 inch-vinyls gecombineerd met populaire funk, disco én boogie. Marcel Vogel, eigenaar van het label zal samen met Mr. Mendel en special guest Lee Collins uit de VS zijn platen ten gehore gaan brengen.

Nomads Festival
Credits: Nomads Festival

Nomads market

Waar gedanst wordt, moet natuurlijk ook gegeten worden. Vegetariërs, flexitariërs, pescotariërs en carnivoren, eat your heart out, want op de Nomads oase staat een heerlijke food line-up voor je klaar. Effe geen honger? Don’t worry, want op de markt kun je ook een nieuwe outfit scoren van merken die precies in het Nomads-plaatje passen.

Dus als je een liefhebber bent van een intiem en relaxt festival? Nomads is the way to go. Zien we je daar?

https://www.facebook.com/nomadsfestival/videos/1416480601795805/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *