Een festivaltrip door Europa: zo doe je dat!

See
// 18 mei 2019
festivaltrip
Credits: Festival.travel

De zomer nadert en over ruim een maand is het  dan eindelijk zover. Een legioen aan festivalkeuzes zal zich aanbieden, alleen in Nederland is het al een enorme strijd om te kiezen welk festival het tofst is. Toch hoeven wij ons tegenwoordig niet meer te beperken tot Nederland alleen. De rest van Europa heeft namelijk een aantal goudmijntjes op festivalgebied. Van Balaton Sound in Hongarije, tot Home Festival in Venetië. ‘Hoe dan?’ horen we je denken. Met Interrail dus! Laat de trein namelijk nu dé manier zijn om jouw festivalzomer naar een next level te tillen. Deze zomer gaan wij het avontuur aan en nemen we jullie mee door Europa met een zieke festivaltrip. Al een beetje warmgelopen voor het idee? Lees dan hieronder waarom ook jij voor deze ultieme zomertrip moet gaan.

Met interrail naar Balaton Sound en Home Festival

Interrail

Nog geen plannen voor de zomer? Ome Mellowed heeft je back. Helemaal niet nodig om op een of andere Nederlandse festivalcamping te gaan zitten wegregenen en waar je regen poncho en warme kleren de helft van je koffer in beslag nemen. Er zijn een hoop plekken met een stuk meer zonzekerheid, en dankzij Interrail zijn die super makkelijk te bereiken. Met een Interrail pas op zak kun jij namelijk door heel Europa met de trein reizen, zonder je zorgen te hoeven maken over het verkeer of vliegtijden. Treinreizen is helemaal hot tegenwoordig. Vliegen is een heel gekloot, met inchecken en op tijd aanwezig zijn. Douanes, irritante toeristen: de hele rataplan. Die tijd kun jij ook gewoon chill doorbrengen in een trein terwijl de tofste landschappen aan je voorbij vliegen.

Interrail geeft je toegang tot wel dertig landen door heel Europa. Een duurzame, efficiënte manier om ervoor te zorgen dat deze zomer er eentje voor in de boeken wordt. Wij konden deze kans natuurlijk niet aan ons voorbij laten schieten. In juli nemen wij jullie met Interrail mee langs een aantal Europese pareltjes op festivalgebied, namelijk Balaton Sound en Home Venice. Beide festivals die perfect het aspect cultuur, zomer en een ziek feestje met elkaar combineren.

Foto: JK

Balaton Sound – Hongarije

Wie de top van de Europese festivals noemt, noemt Balaton Sound. Dit festival is namelijk dé plek waar zon, zee en strand samenkomt met een aantal van ’s wereld’s allerleipste DJ’s en feestjes. Het festival is gelegen aan het felblauwe Balatonmeer, waar je in de zomer van temperaturen van 30 graden geniet. Om dit alles nog nét wat heter te maken, is de line up van dit jaar op z’n zachtst uitgedrukt noemenswaardig. Met namen als Armin van Buuren, Marshmello, DJ Snake, Tiësto, en KSHMR ben je verzekerd van top notch plaatjes. Ook The Chainsmokers, J Balvin, Future, G-Eazy, Sean Paul en Jess Glyne zullen staan te shinen op de komende editie van dit festival. Om maar even te beginnen, want dit is slechts het topje van de ijsberg aan toffe acts. Bij zijn? We raden het je zeker aan! Voor de complete line-up en tickets kijk je hier.

Home Venice – Venetië

Iets westelijker van Balaton Sound vinden we Home Venice, voormalig bekend als Home Festival. Dit jaar is dit festival echter omgedoopt tot Home Venice dankzij hun nieuwe locatie in – jawel – Venetië! En dit belooft een echt Italiaans pareltje te worden. Ook hier is de line-up namelijk niet de minste, met namen als Aphex Twin, Paul Kalkbrenner, LP, Mura Masa, Moodymann, Young Thug, Editors en Pusha T. Het festival wordt dit jaar helemaal in het sfeertje van Venetië gegoten. Je vindt hier naast een selectie van de beste muziek ook kunst, straattheater en héél goed eten. Want ja, Italië hè! Nieuwsgierig geworden naar Home Venice? Check ‘m hier!

Foto: Bodorkós Máté