Fetisj Friday #22: Retifisme

Retifisme-1
[alert type=white]We kunnen er eindeloos over lullen en je bent het ongetwijfeld met ons eens: seks is f*cking lekker. Als het op een fetisj aankomt wordt het echter allemaal wat lastiger en beschamender. Jij geilt namelijk op schoenen, scheten of insecten die over je lijf lopen en dat hou je liever voor jezelf. Niet doen! Wanneer je er niemand kwaad mee doet is er niks mis mee. In Fetisj Friday bespreken we iedere vrijdag een andere fetisj.[/alert]

Vorige keer: Climacophilia

Interesse voor schoenen is voor menig vrouw en man niets uitzonderlijk. Het idee van sexy hoge hakken is wijdverspreid en wordt in films, series en (online) magazines steeds opnieuw bevestigd. Toch kan zo’n interesse soms heel extreem uitdraaien. We praten dan over ‘retifisme’: het opgewonden raken wanneer men in gedachten, via beeldmateriaal of in het echt geconfronteerd wordt met schoenen.

Retifisme

Veel van ons zullen een foto van een naakte vrouw met alleen hoge hakken aan, als opwindend ervaren. Niks raars so far. Toch gaan gaan schoenfetisjisten hier nog een stapje verder in. Zij voelen de drang om aan (on)gedragen schoenen te ruiken en likken. Het draait hierbij vooral om de fascinatie voor lak, leer en rubber.