Waarom het kansloos is om een fles sterke drank in een club te bestellen

Nu zal dit in de lokale bardancing in Ruigoord niet tot de mogelijkheden behoren. In de grote steden schijnen mensen echter, vooral mannen, kneiterlekker te gaan op het bestellen van grote flessen sterke drank en heel het circus wat eromheen hangt. Mannen met witte overhemden, waarvan de eerste drie knopen altijd open staan, opeengepakt  rond een tafel met in het midden een fles wodka. Ze staan eromheen alsof ze een belangrijk pakketje moeten bewaken en doen dit dan ook vol overgave.

Eigenlijk kun je een bottle service als een hoop stront beschouwen, waar een hoop strontvliegen op afkomen. Zodra een groep mannen zich ergens rond een tafeltje verzamelen, zul je snel zien dat zich een aantal vrouwen (strontvliegen in dit verhaal) zich om hen heen verzamelt. Vaak zijn deze maar op één ding uit: dronken worden zonder daar maar een rooie cent aan uit te geven. Niet bepaald girlfriend material, of elk ander materiaal.

Dit was waarom je nooit een fles drank in de club koopt

Zonde van het geld

Op stap gaan kost geld en daar is helemaal niks mis mee, maar om mee te gaan in de geldklopperij van een bottle service is totaal onnodig. De fles die je besteld is ongeveer vier keer zo duur(!) dan in de plaatselijke slijterij en is eigenlijk niets anders dan vrijwillig je portemonnee leegschudden op een willekeurige gangstertrack.

Je werkt waarschijnlijk hard voor je geld en het is zonde om die zuurverdiende centen er in het weekend erdoorheen te jassen aan een veel te dure fles sterke drank. Dan kun je beter vanaf de bank een gokje wagen op één van de Nederlandse goksites die het wereldwijde web rijk is. Met een beetje geluk win je nog iets in plaats van dat je geld uitgeeft.

Status?

Een fles vodka kopen in een slijterij en thuis op de bank opdrinken met wat gorgonzola on the side wordt over het algemeen niet echt als tof gezien. Doe je het in een club, dan denken mensen daar ineens anders over. Je moet eens opletten hoe het gedrag van een groep mannen verandert wanneer een rits mooie dames met vuurwerk en een grote bak ijs met sterke drank naar hun toe komt lopen.

Degene die betaald, ook al is hij met de pet rond gegaan, ondergaat de grootste transformatie. Hij paradeert de rest van de avond als het Alfamannetje met de fles in zijn hand door de club. Lachen lijkt hij ook niet meer te kunnen en zoekt vaak een plek uit waar de meeste mensen hem kunnen zien. Deze mannen zijn op zoek naar erkenning en waardering, maar bereiken het tegenovergestelde.

sterke drank-2

Dislike

Kijk, we snappen dat het leuk is om te laten zien hoe hard je aan het partyen bent met je homies. Moet kunnen, gezellig zelfs! Maar vraag jezelf een af of het ook cool zou zijn als je door je Instagram-feed scrollt en je foto’s van mensen ziet die zichzelf met een pak melk of sinaasappelsap op de foto laten zetten. Ben je met een fles drank in je hand dan wel ineens het mannetje? Dacht het niet.

Sukkelgehalte

Een fles kopen in een club maakt je gewoon een sukkel. Misschien niet de meest onderbouwde reden, maar als er barpersoneel met een fles Grey Goose en een hoop tierelantijn richting jou komt, ben je gewoon een onzeker knulletje. Gelukkig ziet, door het ‘fancy’ vuurwerk dat erbij hoort, wel iedereen waar de sukkels zich bevinden.

Sterke drank-1
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *