Free Your Mind Festival viert 20e jubileum met heerlijk affiche

Free Your Mind Festival-1

Free Your Mind Festival keert deze zomer terug met een tweedaags festival en brengt een selectie van de grootste technoartiesten ter wereld naar Nederland. Tijdens deze speciale jubileumeditie op 3 en 4 juni komen headliners Reinier Zonneveld en Paul Kalkbrenner samen met de crème de la crème van de techno scene op de historische Stadsblokken in Arnhem.

Free Your Mind

Al twee decennia is Free Your Mind een zwaargewicht in de Nederlandse festival scene. In al die jaren heeft het festival een groot scala aan talent ondersteund en menig jonge raver beleefde zijn eerste festival ervaring op een van de voorgaande edities van Free Your Mind Festival. Veel vooraanstaande technoartiesten hebben een nauwe, langdurige band met het festival opgebouwd, waaronder Paul Kalkbrenner, die er sinds de begindagen regelmatig heeft opgetreden.

Mede daardoor is dit festival een evenement dat zijn sporen in de scene onmiskenbaar heeft verdiend. Ook nieuwere grootheden in de techno, waaronder Reinier Zonneveld en Charlotte de Witte, hebben maakten eerder al hun opmars bij Free Your Mind Festival, dat er altijd naar streeft om gevestigde helden naast de beste opkomend talent neer te zetten.

Breed scala

Het festival verwelkomt op beide dagen 20.000 bezoekers, die met stage hosts waaronder FLOW, Glitterbox, Complex, Unreal, Claptone The Masquerade, F*cking Serious en Gold op een breed scala aan house-, techno- en discostijlen getrakteerd worden .

Op zaterdag zijn de stages gewijd aan house, techno en hard-techno, terwijl op de zondagmiddag de bpm’s omhoog worden geschroefd met een aanvullende hard-techno stage. De line-up bestaat uit techno legendes als Adam Beyer en Sven Väth, aanvoerders van de ‘new school’ als Marcel Dettmann, Ben Block, Paula Temple en FJAAK, technogrondleggers als Kerri Chandler, Todd Terry en Carl Craig, maar ook lokale legendes als Joris Voorn en Speedy J.

Tickets voor dit festival vind je hier.