Friends With Benefits: met deze 5 tips laat je het wél werken

Friends With Benefits-5

Het is dé oplossing voor de singles met een gezonde seksdrang: friends with benefits. Die ene vriend of vriendin die je absoluut wel zou doen, maar knettergek van zou worden in een relatie is de oplossing voor jou. Gewoon af en toe casual seks als je er zin in hebt, zonder al die regels en verplichtingen van een relatie. Klinkt best relaxt toch? Dat kan het ook zeker zijn, maar er zijn toch wat dingen waar je bij stil moet staan. Wil je weten hoe je een pro wordt in het zijn van friends with benefits? Dan helpen wij je graag op weg.

Tip #1: Respect is belangrijk

We snappen dat je misschien denkt: “We hebben geen relatie, dus het is toch niet boeiend wat ik verder doe”. Toch is het belangrijk dat je wederzijds respect toont. Het klopt dat je geen verantwoording aan elkaar hoeft af te leggen, want je hebt geen relatie. Toch is het niet heel fair als je alleen op de stoep staat als jij even aan je trekken wil komen. Je moet er uiteraard allebei zin in hebben. Zorg er dus voor dat je elkaars wensen respecteert. Zo halen jullie allebei genoeg lol én bevrediging uit deze ‘relatie’.

Tip #2: Het friends with benefits handboek

Oké, een handboek is misschien een beetje overdreven. Toch is het belangrijk dat je wel wat regels opstelt. Denk bijvoorbeeld aan wat voor jou de absolute ‘do’s’ en ‘dont’s’ zijn. Vinden jullie het oké als er ook gesekst wordt met andere mensen? En hoe gaat het dan met het condoomgebruik? Het is ontzettend belangrijk dat je het hierover hebt. Je wilt natuurlijk niet ineens een SOA op je dop hebben. Doen jullie het met meerdere mensen? Use protection! Je kunt natuurlijk ook afspreken dat het condoomgebruik alleen bij de andere sekspartners geldt. Dan kunnen jullie samen wel gewoon seks hebben zonder hoesje.

friends with benefits
Credits: Dainis Graveris

Tip #3: Friends With Benefits om te verleiden is een no-go

Wil je deze friends with benefits relatie gebruiken om de ander verliefd op je te laten worden? Dan stoppen we je even hier. De kans dat er een serieuze relatie uitkomt is heel klein. Wanneer de ander verliefd wordt op iemand anders is de kans groot dat jij terug degradeert naar een ‘gewone vriend’. Dan komt het gebroken hart om de hoek kijken. Ben je dus verliefd op de persoon waar jij friends with benefits mee bent? Kap het dan af. Probeer via de normale weg diegene te verleiden. Friends with benefits is daar echt niet de juiste manier voor.

Tip #4: Houd rekening met ‘feelings’

Ook al hebben we je al verteld dat friends with benefits geen geschikte verleidingstechniek is, er is toch de kans dat je uiteindelijk gevoelens gaat krijgen voor de ander. Deze kans is zelfs best groot. Je hebt namelijk te maken met iemand waar je al goed bevriend mee bent en waar je ook nog eens een seksuele aantrekkingskracht bij voelt. Het verschil tussen een romantische relatie en friends with benefits is ook niet extreem groot als je erover nadenkt. Houd daarom dus wel rekening met het krijgen van ‘feelings’ voor de ander.

Tip #5: Houd de communicatie open

“Dat is toch helemaal niet nodig?”, horen we je al denken. Het is toch maar casual seks, daar komt amper gedoe bij kijken. Als je dat nog steeds denkt mag je het artikel nog een keer lezen. Het is namelijk belangrijk dat je open blijft over hoe je je voelt en dat je communiceert over hoe je over de situatie denkt. Als je dingen op gaat kroppen gaat dat gegarandeerd leiden tot problemen. Houd de communicatie dus open. Zo is de kans klein dat er problemen ontstaan in jullie friends with benefits avontuur.

friends with benefits

Source :