De frikandel is een stuk gezonder dan je waarschijnlijk dacht

Frikandel

We houden allemaal van een frikandel op z’n tijd. Uit het vuistje, uit een muurtje of met een lekkere dot mayonaise, curry en uitjes bij je favoriete snackbar. Het is misschien niet gezondste keus, maar een ‘dellekke’ gaat er eigenlijk altijd wel in. Nu hebben we goed nieuws voor de liefhebbers van frikandellen! Ze zijn namelijk gezonder dan aanvankelijk werd gedacht.

We beginnen even met wat nuance, aangezien je beter iedere dag een stuk fruit kunt eten dan zo’n bruine staaf in het vet te gooien. Maar het blijkt dus dat de frikandel helemaal dus niet zo ongezond is dan jij dacht. Maar wat maakt de frikandel nu zo ‘gezond’? Nou, dit komt door meerdere ingrediĆ«nten die in onze favoriete snack zitten verstop.

Wat maakt een frikandel gezond?

Denk bijvoorbeeld aan kip, wat veel magerder is dan anders vlees. En hoewel je het misschien niet zult denken, in de snack zit ook relatief veel water, wat natuurlijk nooit slecht voor is. Maar dat is niet het enige. Er zitten namelijk ook antioxidanten en fosfaten in, en dat laatste is goed voor de hersenen.

Ofwel, je kunt de volgende keer zonder schuldgevoel genieten van een overheerlijke frikandel.

Frikandel

 

 

Source :