Zo bespaar je geld tijdens het uitgaan

geld besparen

Het liefst letten we nergens op tijdens het uitgaan en al helemaal niet wat er met onze zuurverdiende centen gebeurd. Toch lopen de shots, flessen drank, meters bier, late night snacks en een veelte dure taxi naar huis toch al snel flink in de papieren. Thuisblijven is uiteraard geen optie, maar wanneer we de day after de schade opmaken lijkt er niks anders op te zitten dan een weekje droog brood.

Uitgaan is een dure hobby, maar met deze tips beperk je jouw schuld bij ome DUO!

Tips om geld te besparen tijdens het uitgaan

Indrinken

En dan bedoel ik niet indrinken in een fancy shotjesbar, maar ouderwets thuis op de bank. Nodig wat vrienden uit, sla wat flessen El Picu in en wie weet haal je de kroeg niet eens. Mission accomplished!

Ineten

Dit is de ‘pre-drinks’ van het eten. Wanneer je thuis al gegeten hebt, voorkom je dat je na het stappen je gezicht staat af te smeren met een broodje kebab waarvan het vet op je splinternieuw jas druipt. Wil je naderhand toch iets eten? Dan is het goed plan om dit op voorhand al in huis te halen.

Gastenlijst

Tegenwoordig vraagt een beetje club entreegeld, maar jezelf op een gastenlijst laten zetten is makkelijker dan je denkt. Vaak vind je op de Facebook pagina van een club een link waar je dit kunt fixen. Geen link? Dan is er vast wel iemand in je vriendenkring die iets kan regelen. Scheelt geld én een lange wachtrij.

geld besparen-3

Budget

Geld dat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven. Bepaal daarom van tevoren het bedrag dat je maximaal wilt uitgeven en trek dit ergens uit de muur. Neem alleen het geld mee en laat je pinpas lekker thuis. OP=OP!

Geen rondjes

Een rondje geven is leuk, maar wanneer het iemand anders zijn/haar beurt is lijkt iedereen ineens gevlogen te zijn. Zeker met een grote groep ben je snel door je budget heen, dus kies ervoor om je eigen drankjes te halen en dus ook geen drankjes aan te nemen.

Taxi splitten

Na een avond stappen heb je vaak geen zin meer om naar huis te fietsen en wil je zo snel mogelijk onder de dekens kruipen. Dus wat doen we dan? We bellen een veelte dure taxi, waar we over het algemeen ook nog in onze uppie inzitten. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker cheap met het openbaar vervoer gaan, maar een ritje met een Uber is ook prima te betalen. Deel een rit met mensen die dezelfde kant op moeten, want een taxi heeft immers meer zitplaatsen dan één.

Geld besparen-1
Credits: Lexi Ruskell
Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *