Gemeente Rotterdam trekt stekker uit nieuwe club

Maatschappij voor Volksgeluk

Er volstrekt zich momenteel een drama in het Rotterdamse nachtleven. Eerder schreven we al dat het team achter het toonaangevende BAR een nieuwe technoclub met een capaciteit van 1500 mensen zou openen bij de Merwe-Vierhavens. Het idee kwam uit de hoge hoed van Kristian de Leeuw en Jetti Steffers. Ze besloten al hun energie en geld te steken in de nieuwe club Maatschappij Voor Volksgeluk (MAVV). Dit loopt echter anders dan gedacht: de Gemeente Rotterdam trekt de stekker uit de ontwikkeling van het het Ferro-terrein in het Merwe-Vierhaven, omdat er op 1 februari niet aan de voorwaarden was voldaan. Dat betekent dus geen Maatschappij Voor Volksgeluk, maar ook geen BAR meer.

Niet verwacht

De beslissing van de Gemeente Rotterdam kwam als een verassing. Kristian de Leeuw zei tegen 3voor12 het volgende: “We zijn echt gedupeerd, veel kapitaal is verloren gegaan. We hebben anderhalf jaar intensief samengewerkt met de gemeente en voorheen was er nooit een harde deadline”.  Ook noemt hij de tegenstrijdige belangen voor het havengebied, waar nu mogelijkerwijs een woonwijk gerealiseerd gaat worden.

Protest

Ook de community reageert geschokt, met een gepland protest met de naam “Opstaan voor de nacht”, dat op 20 februari zal plaatsvinden bij het stadhuis. Het Facebook-evenement luidt als volgt: “Het beroemde Rotterdamse nachtleven is al jaren in en heeft  inmiddels letterlijk een plek in het museum gekregen. Nu ook de jongste poging voor het creëren van een relevante club in Rotterdam is mislukt is de maat vol.”

Er is ook een crowdfunding-pagina gemaakt om het BAR-team te helpen op een deel van de kosten terug te verdienen. Alle kleine beetjes helpen!

Maatschappij voor Volksgeluk
Credits: Philipp Diebold
Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *