Je gezicht reinigen doe je makkelijk op deze manier

gezicht reinigen

Vaak hebben we geen zin om ‘s ochtends of ‘s avonds voordat we naar bed gaan ons gezicht te reinigen. Vaak is het een gedoe en het is ook moeilijk te bepalen welke producten nou het beste zijn. Toch is het wel belangrijk, want je wilt ook niet rondlopen met een schilferige, droge huid of met een vet gezicht waardoor het lijkt alsof je al een hele marathon hebt gelopen. Vraag je je nou af wat voor producten wel echt werken en hoe je die dan moet gebruiken? Dan vertellen wij je met alle liefde hoe en wat.

Waarom is het belangrijk om je gezicht te reinigen?

De Japanners hebben een onderzoek gedaan naar waarom je gezicht reinigen zo belangrijk is. Je gezicht reinigen is essentieel als je er langer jong uit wil zien. En we willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk shinen als een jonge god(in).

Daarnaast helpt het tegen het bestrijden van acne. Nu is het wel zo dat je het reinigen wel vol moet houden, want door een keer wat water in je gezicht te gooien en een crèmepje op te smeren kom je er niet. Gedurende de dag komt er veel vuil op je gezicht, waardoor je poriën verstopt raken. Het is dus van belang dat je je huid een handje helpt bij het reinigen.

gezicht reinigen

Tip voor de mannen onder ons: Het gebruik van verkeerde scheerproducten kan ook irritaties veroorzaken. Let er bij het kopen van scheerproducten dus goed op dat het product geschikt is voor je huid.

Hoe gebruik je dan zo’n gezichtsreiniger?

Misschien denk je wel dat het niet zo veel boeit hoe je je gezicht reinigt, maar het is toch belangrijk dat je weet wat je doet. Met deze twee stappen reinig jij je gezicht zoals het hoort en heb jij geen verdere poespas nodig.

Stap 1. Kies het juiste product. Niet elke huid is hetzelfde. De ene heeft een droge huid en de andere een vette. Zoek dus een product dat past bij jouw huid. Wij raden je een product aan dat hydrateerd, verzacht, kalmeert en onzuiverheden verwijdert.

Stap 2. Volg de aanwijzigingen op het product. Vaak geeft het etiket aan hoe je het product moet gebruiken. Volg dan ook deze stappen. Wanneer je je eigen plan gaat trekken loop je het risico dat het product uiteindelijk niet werkt.

Het reinigen van je gezicht hoeft dus niet zo moeilijk te zijn. Zo lang je het consequent doet en ervoor zorgt dat jouw gezicht perfect gereinigd is, loop jij rond met een stralende huid.

gezicht reinigen
Credits: Liubov Ilchuk