Help met het in kaart brengen van alcohol- en drugsgebruik in quarantaine

We zitten inmiddels bijna twee maanden in quarantaine en het kan zijn dat de verveling je naar de fles of ander stimulerende middelen doet grijpen. Logisch natuurlijk, en hoewel de testpunten van Jellinek op beperkte kracht weer zijn geopend, raden zij nog steeds aan drugsgebruik uit te stellen zolang de coronamaatregelen van het RIVM van kracht zijn. Ook het Trimbos-instituut is verdacht stil en geeft weinig nieuwe informatie. Daan van der Gouwe, die onderzoek doet voor Trimbos, vertelt in een interview dat er nog veel onzeker is. Drugs zijn nog wel verkrijgbaar, maar over de kwaliteit valt weinig te zeggen.

Global Drug Quarantaine Survey

Hoe gaan wij (jij ook) – liefhebbers van plezier – om met drank en drugs in tijden waarin we zo goed als veroordeeld zijn tot de vier muren van ons eigen huis? Drinken mensen meer? Wordt er geëxperimenteerd met andere middelen? Of is de quarantaine juist het perfecte moment om van jouw zorgelijk drinkgedrag af te komen? Wat voor invloed heeft de shitshow die COVID-19 heet op onze gemoedstoestand?

Allemaal vragen waar de nieuwsgierige mensen van de Global Drug Survey antwoord op willen hebben, zodat ze beter kunnen begrijpen hoe we met z’n allen dealen met deze pandemie. Het zou daarom enorm helpen als jij daarom deze survey in wilt vullen. Duurt ongeveer tien minuutjes- oké, misschien vijftien als je weleens aan de drugs gaat in quarantaine;).

Quarantaine