Dit is wat goed slapen met je immuunsysteem doet

Een heerlijk festivalletje en om precies te zijn nul uur slaap. Het klinkt in deze tijdens als muziek in de oren. Maar is een nachtje doorhalen slecht voor je? Natuurlijk is een keertje weinig slaap niet slecht voor je, maar te vaak wel. Het blijkt namelijk dat beter slapen je immuunsysteem versterkt. Dus een keertje uitslapen is zo slecht nog niet. Ondanks dat je wat lessen of je werk hebt gemist, ben jij druk bezig geweest om je immuunsysteem aan te sterken.

Dit is wat beter slapen met je immuunsysteem doet

Het immuunsysteem beschermd ons tegen virussen en bacteriën. Ga gewoon beter slapen en wellicht mag je snel weer feesten in je favoriete bardancing. Misschien denk je dat een ‘heerlijk’ bord spruitjes je immuunsysteem aansterkt, maar dat is niet het enige. Beter slapen is hier dus ook een onderdeel ervan, Wij leggen het je daarom graag uit.

Foto: Bigstock

Super actieve afweercelletjes

Als wij heerlijk aan het dromen zijn over de dikste feesten met onbeperkt drank en mooie mensen, maken wij groeihormonen aan. Deze hormonen zijn heel belangrijk voor je immuunsysteem. Drie keer raden waarom. Het hormoon helpt je een handje om je afweercellen actief te houden. Dit wist je natuurlijk direct. Rond 03:00 slaap je gemiddeld het diepst, zorg dat je dan even lekker aan het tukken bent.

Het magische nummer 8

Het aantal uren slaap heeft natuurlijk effect op je immuunsysteem, logisch toch. Ongeveer 8 uur slaap per nacht is perfect. Een hele nacht zuipen of raven wanneer het weer mag is niet erg voor een keertje, maar te vaak is ook slecht voor het immuunsysteem. Beter slapen dus.

No stress is best

Als je regelmatig slecht slaapt heeft dit negatieve gevolgen op je immuunsysteem. Je bent dan vaak vatbaarder voor ziektes. Natuurlijk is het soms ook lekker om met kopje soep hele dag in bed Netflix te kijken, maar niet te vaak. Zorg dus dat je genoeg slaap pakt. Ga je hier alleen niet druk om maken want dat is ook weer niet goed voor je. Nu je dit weet zal je waarschijnlijk de hele week vroeg in je mandje liggen… Of niet;)

Foto: Marvin Meyer
Source :