Deze goede voornemens gaan je wél lukken (beg)in 2020

See
// 28 december 2019

Het is weer zo ver: het einde van het jaar is in zicht. En niet alleen in zicht, maar gewoon letterlijk al bijna in je gezicht. Want godsamme, wat is het einde toch nabij. En in een tijd waarin we aftellen naar 2020, worden we toch gedwongen om een beetje te gaan reflecteren. Op de dingen die goed zijn gegaan afgelopen jaar, maar ook de dingen die we flink hebben laten zitten. Maar no worries, want een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens! Voornemens die je na de eerste dag van het jaar waarschijnlijk met alle liefde vergeet. Maar hé, voornemens zijn voornemens. Zelfs als ze niet goed zijn. Daarom hebben we besloten om een lijst te maken met voornemens die je sowieso wél gaan lukken.

7 goede voornemens die je wél gaan lukken in 2020

1. Meer bier drinken

Laten we niet al te moeilijk beginnen. Want ja, meer bier: meer beter. En nee, het is misschien niet het gezondste of meest verantwoorde drankje ter wereld. Maar er zitten duidelijk ook veel voordelen aan een goed glaasje pils op z’n tijd. Zo versterkt het de botten, krijg je er gezondere nieren van, is het ’n goede ontstekingsremmer en verbeterd het de spijsvertering. En dat is nog maar het topje van de ijsberg van alle voordelen die het vloeibare goud je te bieden heeft. We horen je denken: “Echt waar?!” Nou, geen idee. Maar het staat op het internet, dus dan zal ’t wel kloppen toch?

2. Langer slapen

Of je nu besluit om een dutjesritueel je leven in te roepen, of gewoon die snoozeknop nét wat vaker in te drukken. Langer slapen moet je lukken. Wie houdt er nu niet van om zichzelf als een burrito in te rollen en op standje coma te staan? Meer slapen is ook nog eens goed voor je: voldoende slaap is essentieel voor een goed functioneren van je lichaam en mind. De negatieve gevolgen van een slaaptekort zijn eindeloos. Prioriteiten stellen dus, en slapen je nummer één maken!

3. Meer paracetamol

Misschien een logisch gevolg van nummer 1, misschien een challenge. Maar hé, baadt het niet dan schaadt het niet. Paracetamols zijn heerlijk als snack of gewoon als steady ontbijtje tijdens een nieuwjaarsochtend. Kost geen fuck, gegarandeerd succes. We kunnen hierbij het beste een glaasje water aanraden, match made in heaven.

4. Meer seks

Het is niet heel moeilijk hoor, meer seks. Of ’t nu de buurvrouw/man, je ex, je friend with benefits of gewoon lekker met jezelf is. Geslachtsgemeenschap is altijd goed. Wederom helemaal top voor je gezondheid om lekker seksueel actief te zijn. Mits je het veilig doet natuurlijk. Zonder hoesje niet in ’t flamoesje. Of het anoesje.

5. Meer geld

Meer geld verdienen, meer geld uitgeven, meer geld bekijken, meer geld in je portemonnee, meer geld doneren, meer geld op je spaarrekening of meer geld in het rood. Meer geld moet altijd wel lukken in 2020.

6. Meer leven

Misschien wel de belangrijkste is dat je blijft leven. Maar ook gewoon écht leeft. Lekker feestjes pakken, drankhangen, je vrienden lastig vallen met je kutpersoonlijkheid en je lekker uitleven op iedere Netflixserie die gehyped wordt. Ga eens lekker wat meer leven. Gelukkigere mensen zijn gezondere mensen, zorg dus dat je veel dingen doet waarvan je blij wordt.

7. Zeven voornemens opstellen

Hebben wij net voor je gedaan. You’re welcome.