Tips: zo word je goedkoop dronken

Je bent student en je wilt alles uit je studentleven halen. Daar hoort ook het bezoeken van de nodige feestjes bij. Want tja, stel dat je wat mist! Maar elke ochtend is het wel weer even slikken als je ziet wat je de avond ervoor weer hebt uitgegeven. Waaraan? Geen idee, je bent in ieder geval blij dat je überhaupt wakker bent geworden. Ome DUO kan niet alles voor je financieren, maar daar hebben we een paar mooie oplossingen voor bedacht. Hebben we je aandacht? Ja? Mooi. Ga er even lekker bij zitten en lees de volgende life hacks zodat jij dit weekend lekker goedkoop dronken kunt worden worden.

Goedkoop dronken worden doe je zo

Meedoen aan een bierestafette

Oefening baart kunst en dat geldt ook zeker voor het adten van bier. Ondanks dat je een buffer (en een buikje) opbouwt met elk biertje, leer je ook hoe je het snelst dat gouden goedje naar binnen werkt. En laat dat ontzettend handig zijn voor een bierestafette!

Je daagt tijdens een bierestafette een ander team van ongeveer vijf mensen (meer of minder mag natuurlijk ook) uit om zo snel mogelijk achter elkaar bier te drinken. Aan de hoofdtafel begint iemand als éérste zijn biertje te adten. Wanneer dat glas is leeggedronken en op tafel wordt gezet, begint de bierestafette. Welk team als eerste alle biertjes op heeft, wint. Het mooie hiervan is, dat de verliezer de biertjes betaald. Wie snel genoeg doorzuipt kan dus een hele avond gratis bier drinken. Pas wel op dat je er op tijd mee stopt. Wanneer je je bier niet meer snel genoeg achterover kunt tikken, ga je het geheid voelen in je portemonnee.

Sterke drank

We horen je denken: “Maar sterke drank is toch veel duurder?” Niet als je het goed aanpakt! Je hoeft er in principe maar een paar naar achter te slaan om de alcohol in je lijf te voelen branden. Voor de echte strijders onder ons, probeer eens een TGV’tje: Tequila, Gin en een Vodkaatje. Jas deze drie shotjes na elkaar (of door elkaar, wat jij wilt) in je mond en je hoeft hierna geen biertje meer te zien! Hooguit de pot van de wc.

Speciale studentenfeestjes

Sla een avondje clubben over en ga naar een écht studentenfeest. In zo’n club moet je tussen €4,- en €7,- aftikken voor een biertje en tien hele euro’s voor een mixje. Het leven is al duur ‘zat’, dus ga op zoek naar de studentenplekken in jouw stad. Met jouw studentenpas kom jij genoeg studentenfeesten binnen waar je misschien wel geld bij krijgt voor een biertje. Kijk eens bij een prominente studentenvereniging, dat feestje van jouw studie, de studentensportclub waar jij schijnbaar een abonnement hebt lopen of het huisfeestje bij jouw om de hoek. Je geeft weinig geld uit en het kan ook nog eens een legendarische avond worden.

Regel drankjes van mannen

Deze is voor de chicks en gays onder ons, want de mannen zijn hier altijd het slachtoffer bij. Gooi je charmes in de strijd. Speuntjes voorruit, lipjes getuit en gáán! Je billen mogen bewegingen maken waar je ouders zich voor zullen schamen, maar wat kan jou het schelen. Gooi je flirtskills in de strijd en zit wat aan de spieren van je dronken slachtoffer. Blijf net zo lang lullen totdat hij zijn drankje op heeft. Een echte gentleman zal met veel liefde en plezier jou een drankje aanbieden.

Accepteer de flyer van de propper

Ze staan altijd voor de kroeg wat stomme flyertjes uit te delen die je eigenlijk nooit accepteert. Ten eerste, wat heb je eraan? En ten tweede, de kroeg ziet er altijd aardig leeg uit. Maar doe eens de moeite om de flyer aan te nemen en te kijken wat erop staat. Daar staat nog vaak verrassend een leuke actie op, zoals het krijgen van een gratis, mierzoet shotje. Wie wilt dat nou niet? En misschien lukt het ook nog bij de volgende vijf keer dat je langsloopt.

Doe alsof je jarig bent

Weet welke datum het is, doe zo’n domme slinger om waar een getal opstaat wat jouw leeftijd wel eens zou kunnen zijn en omgeef jezelf met een groep vrienden. Vraag je vrienden of ze voor je gaan zingen en voor je het weet krijg je van alles en iedereen drank aangeboden.

goedkoop dronken-2

Doe mee aan een pubquiz

Heb je in jouw jeugd elke achterkant van een pak hagelslag gelezen, of heb je een abonnement gehad op ‘Zo Zit Dat’? Dan zou je daar bij een pubquiz eindelijk eens de vruchten van plukken en je portemonnee spekken. Mocht je nooit hagelslag kanen of hadden jullie geen geld om dat uit te geven aan een tijdschrift? Dan moet je gewoon de quizmaster, die te herkennen is aan een bijdehand brilmontuur en een passie voor longdreads, van tevoren afpersen. Wanneer je namelijk zo’n pubquiz wint, wordt de prijs altijd in de vorm van veel drank uitgereikt. Laat dat nou precies nodig zijn om jouw avond goedkoop dronken door te komen.

Neem je eigen drank mee

De makkelijke én goedkope manier om dronken te worden, is je eigen drank gewoon meenemen. Een klein flesje vullen met de sterkste drank die je in de kast hebt staan en een avond vol zwarte gaten is gegarandeerd. Let wel op dat je het plastic flesje ergens moet opbergen. De vrouwen kunnen dit makkelijk in hun buideltasje stoppen. De mannen moet er even opletten dat ze het ergens verstoppen, of doorgeven aan vriendinlief. Je kan het ook gewoon heel snel op de wc naar achter gooien. Wat je er ook mee doet, goedkoop dronken worden doe je zeker.

goedkoop dronken-1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *