GroenLinks wil XTC legaliseren

XTC legaliseren

De politieke partij GroenLinks wil dat XTC gelegaliseerd wordt en dat de regie dus bij de overheid ligt. Dat zegt tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg: “De regering hoeft niet zelf de pillen te draaien, maar de overheid moet wel de regie willen nemen.” GroenLinks is daarmee de eerste partij die de partydrug wil legaliseren.

XTC

XTC is een van de meest populaire uitgaansdrug van Nederland. Volgens onderzoek van het Trimbos-instituut gooien zes op de tien Nederlanders in het uitgaansleven wel eens een snoepje in hun mik. Na alcohol en cannabis is XTC daarmee de meest gebruikte drugs van Nederland. Nu zijn dat natuurlijk cijfers waar GroenLinks niet blij mee is, maar willen niet direct de gebruiker aanpakken. Hoewel XTC je een geweldige avond kan bezorgen, schuilt er in de meeste gevallen een duister wereldje achter.

De legalisering moet ervoor zorgen dat XTC uit het criminele circuit word gehaald, door het onder staatscontrole te laten produceren en om de kwaliteit van de pillen te waarborgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *