Bijna 100.000 bezoekers tijdens grootste editie Defqon.1 Weekender 2022

Defqon.1-2

Afgelopen weekend kwamen bijna 100.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen samen in Biddinghuizen voor de grootste editie van Defqon.1 Weekend Festival uit de geschiedenis. Voor het eerst in zijn twintigjarige bestaan konden fans op het iconische hardere stijlen festival vier dagen lang genieten van de beste artiesten uit de scene.

Defqon.1 Weekend Festival 2022

Van donderdag tot en met zondag waren 50.000 campinggangers aanwezig om de ongekende optredens van onder anderen D-Block & S-te-Fan, Angerfist, Sefa, Ran-D, Warface en Gunz For Hire bij te wonen. De 10 main areas op het festivalterrein werden aangevuld met additionele areas als The Big Chill, STËLZ party bus en pop-up areas op verschillende locaties op het festival, onder andere bij de wc’s, de kluisjes, een caravan, de gym en een rijdende area over het terrein heen. ’s Nachts ging het feest door met maar liefst drie silent disco’s die ieder tot 3 uur bomvol waren. Ook de thuisblijvers kwamen niets te kort, zo keken duizenden liefhebbers van de scene vanuit de hele wereld mee op de diverse livestreams van het event in de Q-dance Network app.

Het festivalweekend was gevuld met tal van indrukwekkende activaties rondom het thema ‘Primal Energy’. Traditiegetrouw vond tijdens Power Hour het ‘left to right’-moment plaats op de mainstage, waar een helicopter dit jaar 60.000 festivalgangers van links naar rechts dirigeerde. Op zaterdagochtend kwamen duizenden bezoekers samen om gezamenlijk een workout te doen tijdens de Warrior Workout.

Defqon.1-4

Verwachtingen overtroffen

Jonas Schmidt, Creative Director Q-dance: “Defqon.1 2022 was wat ons betreft de beste editie ooit. We zijn dan ook heel trots en dankbaar dat dit na drie lange jaren is gelukt. De toevoeging van de vierde dag heeft al onze verwachtingen overtroffen; het gaf mensen meer tijd om de wereld van Defqon.1 te ontdekken en om te temporiseren. Uiteindelijk is alles wat we bedacht hebben nagenoeg perfect gelukt, van gevestigde momenten zoals POWER HOUR en The Endshow tot nieuwe showmomenten en andere experimenten waar direct duizenden bezoekers op afkwamen. Overal waar ik kwam zag ik blije bezoekers en de sfeer was overal op het terrein fantastisch. Het is niet voor niets dat we het festival afsloten met ‘This Is Who We Are’; we hebben dit weekend weer laten zien wie we zijn en waar we voor staan als scene.”

Bijzondere showmomenten

Tijdens de befaamde eindshow van Defqon.1 werd de ongekende samenhorigheid van de fans van de hardere stijlen nog maar eens extra onderstreept. Niet alleen vanwege de state-of-the-art productie, maar ook met bijzondere showmomenten. Zo sloot ‘The Iceman’ Wim Hof samen met duizenden bezoekers bij de RED de derde festivaldag af met een gezamenlijke ademhalingsoefening. Daarna bereikte Defqon.1 2022 zijn extatische climax met de spectaculaire eindshow met fenomenale special effects en de inmiddels legendarische vuurwerkshow.

Defqon.1-1