Guide: zo haal je de festival vibes gewoon in huis

Festival vibes-1

We hoeven jou niet te vertellen dat we al menig feestje hebben moeten missen door de pandemie die COVID heet. Ook mag je niet meer naar de sportschool, de nieuwste films mag je tot 17:00 kijken in de bios, anders mag je lekker thuis kijken. Een drankje in je favoriete bar kan ook maar tot 5 en dan wordt ‘t ergens een after, waarvoor je jezelf wel moet zelftesten overigens.

Maar één van de grootste tegenvallers is toch wel dat de festivals geen doorgang hebben kunnen vinden. Maar niet getreurd! Er is een oplossing waardoor jij toch nog een beetje die festival vibes in huis kunt halen. Onze lieve collega’s van Manify hebben die voor ons op een rijtje gezet.

Hoe haal jij de festival vibes in huis?

Festivals zijn the bomb. De harde muziek, de drank, eventueel de drugs (stay safe) en natuurlijk het gezelschap. Nu moeten we wel even zeggen dat je bij die laatste even na moet denken. Zoals bekend mag je maar een beperkt aantal mensen uitnodigen. Houd je hier ook aan, want politie op de stoep is nooit chill en het coronavirus verspreiden natuurlijk ook niet. Maar goed, we vertellen je maar al te graag hoe je de die oh-zo-fijne festival vibes in huis haalt.

Festival thema

Bijna elk festival heeft wel een thema. Bedenk daarom voor jouw eigen thuisfestival ook een passend thema. Kies iets wat jij leuk vindt. en waarbij je denkt: ‘Yes, let’s f*cking go‘? Heb je zin in een lekker zomers thema? Zorg dan voor strandballen, lampionnen en zomerse kledingvoorschriften. Zin in een wat ruiger feest? Gebruik dan bijvoorbeeld een donkere ruimte met flitsende lampen.

Muziek

Een festival zonder muziek is geen festival. Muziek moet je hebben. Zorg voor muziek die bij het thema past. Maak een afspeellijst op Spotify en zorg voor een goede box met het beste geluid. Maak de lijst wel lang genoeg, want met constant dezelfde liedjes maak je niemand blij.

Vrienden

Zoals al eerder genoemd is het helaas niet mogelijk om nu al je vrienden over de vloer te hebben en er een groot huisfeest van te maken. Pas je aan aan de maatregelen en nodig het aantal vrienden uit dat mag. Ga voor de vrienden waarmee jij het best de festival vibes in huis kunt halen en maak er alsnog een goed feestje van.

Eten en drinken

Bij een festival hoort eten en vooral drinken. Een feestje is toch leuker met wat drank. Hou je meer van een lekker koud biertje of ga je voor een cocktail? Allebei heerlijk, maar het is wel verstandig om die dan ook in huis te halen. Eten is ook belangrijk en dan hebben we het niet over een salade of broodje gezond. Ga voor de lekkere vette hap of laat een burger bezorgen. Of laat een pizza bezorgen in Nijmegen. Of ergens anders natuurlijk. Altijd lekker op een festival thuis.

Herinneringen

Het is belangrijk dat je later herinneringen hebt van deze festival vibes in de coronatijd. Vergeet daarom niet om foto’s te maken. Ook leuk om later te delen op de socials en misschien dat je andere kunt inspireren om ook de festival vibes in huis te halen.

Het is lastig is om het échte festival gevoel weer te krijgen. Want het sjouwen met je volle treetje bier door een zwetende menigte is lastig na te bootsen in de tijd waarin we leven. Maar met dit recept kom je toch een stapje dichterbij. Laten we hopen dat deze corona shitshow snel voorbij is en je weer een festivalletje kan pakken.