Zo zorg je evoor dat je jouw parfum de hele dag door ruikt

Parfum-2

Kijk, niets is lekkerder wanneer iemand lekker ruikt. Het is echter niet de bedoeling dat iemand ruikt alsof je rondloopt in de ICI Paris XL of een andere parfumwinkel. Een walm waarvan je haast flauwvalt is nogal een afknapper. Maar hoe gebruik je nu parfum op de juiste manier, zonder dat het too much wordt? Wij leggen het je uit!

Guide voor het gebruiken van parfum

Wanneer te gebruiken?

Wanneer je ‘s ochtends na het douchen jezelf klaar maakt voor de dag die komen gaat, spuit je parfum op. Misschien zul je tegen de middag denken dat de geur is vervlogen, maar dat komt omdat je neus zich aanpast aan deze geur en deze daarom niet meer zo opvalt. Anderen zullen je geurtje nog wel ruiken, terwijl jij het misschien niet meer ruikt. Je hoeft dus niet steeds je geurtje bij te spuiten, zeker niet als je Eau de Parfum gebruikt. Als het van merk van goede kwaliteit is, zou deze de hele dag moeten blijven zitten.

Parfum-1

Waar te gebruiken?

De beste plekken om je parfum te spuiten zijn de punten waar jij je hartslag voelt: zogeheten pulse points. Denk aan je nek of polsen. Hierdoor warmt de geur namelijk het snelst op en dat zorgt ervoor dat de geur wordt versterkt. Dit zijn ook de pekken wie het beste samen gaan met je natuurlijk deur, waardoor je een unieke lichaamsgeur creëert. Daarnaast zou je ook nog parfum op je de kraag van je blouse of trui kunnen spuiten óf in je haar. Dit zorgt ervoor dat de geur van je parfum langer en subtiele blijft hangen.

Hoe te gebruiken?

Dit is een beetje afhankelijk van het soort geurtje dat je gebruik. Bij Eau de Parfum, waarin er een hogere concentratie parfumolie zit, zullen één spray per pulse point voldoende zijn om het de hele dag te ruiken. Is het geurtje minder sterk, zoals in bijvoorbeeld in Eau de Toilette of Eau de Cologne, zullen twee sprays per pulse point in de meeste gevallen genoeg zijn.

Het beste resultaat krijg je wanneer je de parfum op spuit met een afstand van 10 cm van je huid vandaan. Zo belandt er genoeg parfum op je huid om op te nemen voor de pulsen points, en zal het zich automatisch verspreiden. Doe je het iets verder weg dan 10 cm, dan zul je merken dat de geur minder sterk is en een deel van de parfum al vervliegt voordat deze op je huid is beland. Doe je het dichterbij dan 10 cm, dan heb je kans dat je druppels parfum krijgt en de geur zich dus concentreert rondom deze plekken. Dit is niet wat je wilt, een parfum moet subtiel en over je hele lichaam te ruiken zijn.

Parfum-3
Credits: Valeria Boltneva