Guide voor het roken van sigaren

Sigaren-2

Sigaren. Een teken van klasse en stijl hebben. Sigaren hebben, in tegenstelling tot een sigaret of vape, nog een ‘cool-factor’. Alleen is een sigaar roken alleen nog niet zo eenvoudig. Sterker nog, je ziet er al snel een beetje dom uit als je niet precies wat je aan het doen bent. In dit artikel leggen we je haarfijn uit hoe je bij het roken van sigaren er niet uitziet als een beginner.

Guide voor het roken van sigaren

Voor het eerst een sigaar opsteken kan om vele redenen verwarrend zijn. Op het eerste gezicht lijkt het namelijk allemaal vrij eenvoudig. Je steekt een sigaar in je bek, steekt het andere eind aan en je bent helemaal het mannetje. Toch is het zo makkelijk nog niet. Met deze regels komt je innerlijke Al Capone naar boven.

 Types sigaren

Voordat je een sigaar kiest doe je er goed aan om jezelf te verdiepen in een de verschillende soorten sigaren. Als je in een sigarenwinkel komt voor een sigaar, gooi je niet zomaar wat geld over de balk en ga je er vanuit dat de duurste optie een goede is. Een hoge prijs betekent niet altijd hoge kwaliteit, en als beginner zal je waarschijnlijk toch niet alle onderscheidende smaken van een sigaar kunnen proeven.

Veel voorkomende soorten sigaren:

  • Robusto
  • Belicoso
  • Corona
  • Lonsdale
  • Panetela
  • Churchill

Knippen

Voordat je een sigaar aansteekt, moet je het uiteinde knippen. De beste manier om dit te doen is met een speciale sigarenknipper. Voor het beste resultaat knip je het uiteinde af met een snelle, krachtige beweging. Dit voorkomt scheuren in de bladeren. Heb je nou geen sigarenknipper, dan bijt je gewoon. Een slecht geknipt sigaar is beter dan helemaal geen sigaar;).

Sigaren
Credits: Mohd Jon Ramlan

Aansteken

Je kunt gewoon een aansteker gebruiken. Wil je het in stijl doen? Pak dan lucifers. In de wind natuurlijk wat moeilijker, maar oogt wel veel stoerder. Ook schijnt de smaak van de sigaar er beter door te worden.

Sigaar roken

Een sigaar rook je niet als een sigaret, waarbij je alle rook door je longen jaagt. Bij sigaren houd je de rook in de mond. Het gaat om de smaak en die proef je niet met je longen. Tip: doe net alsof je door een rietje zuigt.

 

Sigaren-3
Credits: Natalie Parham