Wat kan ik op de lange termijn van een haartransplantatie verwachten?

Hoe je ook went of keert, ouderdom brengt de nodige gevolgen met zich mee. Vooral mannen krijgen op een gegeven moment last van haaruitval. Bij de één wat eerder dan de ander, en andere helemaal niet en duiken met een volle bos haren hun kist in. Mocht je last hebben van haaruitval en zit je hier absoluut niet op te wachten? Dan kun je altijd nog voor een haartransparantie behandeling kiezen. Dankzij zo’n transplantatie wordt de groei van jouw haren eigenlijk weer gestimuleerd.

Is een haarimplantatie op de korte- en lange termijn een verstandige keuze? Ja,absoluut. In de afgelopen jaren zijn namelijk de technieken steeds verder verbeterd. Met dank aan deze technieken geniet je al direct van meerdere voordelen.

  • De behandeling duurt niet overdreven lang. Dankzij de nieuwe technieken kan een specialist veel efficiënter te werk gaan.
  • De behandeling is relatief voordelig. Ten opzichte van een aantal jaar geleden zijn de hedendaagse behandelingen voordelig te noemen.
  • Het resultaat is sneller zichtbaar. Ook is het een feit dat het gewenste resultaat sneller zichtbaar is. Dat geeft je dus eigenlijk nóg sneller een voldaan gevoel. Een voldaan gevoel omdat je de keuze voor de haartransplantatie behandeling hebt gemaakt.

Blijvende haargroei

Maakt jouw specialist in de haar kliniek gebruik van de FUE techniek? Dan kun je er van uit gaan dat de haargroei in de toekomst blijvend is. Dankzij deze unieke techniek wordt de groei van nieuwe haren onwijs gestimuleerd. Niet alleen nu en niet alleen volgende week, maar ook de komende jaren. Zodoende hoef je niet bang te zijn dat je bijvoorbeeld binnen een paar jaar weer met haaruitval te maken krijgt.

Overigens moet je wel rekening houden met haren die uitvallen. Dit zijn echter de niet-getransplanteerde haartjes. De haartjes die wél getransplanteerd zijn, blijven gewoon de komende jaren prima groeien.

Geen super volle haardos

Had je op jonge leeftijd een super volle haardos? En wil je deze super volle haardos met een haartransplantatie weer terug zien te krijgen? Dan kom je wellicht van een koude kermis thuis. Je moet er namelijk altijd rekening mee houden dat jouw haardos nóóit meer zó vol gaat worden. Dat heeft overigens niks met de techniek of behandeling te danken, maar puur met het haar zelf. Naarmate je ouder wordt, verandert de groei van jouw haar ook.

Geen verdere klachten

Ben je bij een haartransplantatie op lange termijn bang voor klachten? Dat is eigenlijk nergens voor nodig. In de afgelopen jaren zijn duizenden behandelingen uitgevoerd, waarbij nagenoeg géén problemen zijn ontstaan. Zorg er in ieder geval wel voor dat je altijd voor een goed aangeschreven haar kliniek kiest.

haartransplantatie
Credits: Isi Parente