Hackathon is terug tijdens ADE 2018

Hackaton

Voor het derde jaar op rij organiseren DGTL, Amsterdam Dance Event en Tech & Dance Collective samen de jaarlijks terugkerende Hackathon tijdens ADE. De Hackathon vindt plaats naast het Leidseplein en richt zich op het stimuleren van innovatie binnen relevante onderwerpen voor muziek- en festivalindustrie. 100 creatieve geesten, bestaande uit o.a. ontwerpers, ontwikkelaars en ondernemers, zullen op 19 oktober hun krachten bundelen door in slechts 24 uur tijd na te denken over de uitdagingen waar de hedendaagse dancescene mee te maken heeft én de mogelijkheden die data en technologie kunnen bieden.

Hackathon

De onderwerpen tijden de Hackathon variëren van “De viering van 30 jaar Nederlandse dancemuziek” tot “Auteursrecht, muzieklicenties en compensatie” en “Duurzaamheid”, waar DGTL een leidende rol in heeft. De deelnemers zullen in teams samenwerken aan nieuwe concepten en worden begeleid door experts die zullen helpen de ideeën van deelnemers te valideren. Bij een ADE Hackathon hoort natuurlijk een prijs. Het winnende team wint een weekend naar DGTL Festival Barcelona, inclusief hotel en backstage toegang. Na de 24 uur krijgen de deelnemers de tijd om te rusten, om zich daarna klaar te maken voor een spetterende eindshow op zaterdagavond, waar de Hackathon wordt afgesloten bij het uitverkochte DGTL x Bonobo presents Outlier.

Innovatief trio

DGTL, ADE & Tech & Dance Collective blijven zich inzetten om een geweldige festivalervaring te creëren voor haar bezoekers, en tegelijkertijd innovatie in de scene te stimuleren. Met het Revolution programma heeft DGTL al meer dan eens bewezen dat zij op de voorgrond staan van een een nieuwe beweging in de industrie en op weg zijn om het eerste circulaire festival ter wereld te worden.

Deze Hackathon wordt mede mogelijk gemaakt door Moneyou, Label A en Bynder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *